ΥΛΙΚΑ
Φιάχνετε το σιροπι:Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά ,εκτός απο το λεμόνι και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά. Μόλις το σβήσουμε ,ρίχνουμε το λεμόνι και το αφήνουμε στην ακρη για να φιάξουμε το γλυκό.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά εναλλάξ το σιμιγδάλι με το γιαούρτι.Αδειάζουμε το μείγμα ,σε βουτυρωμένο ταψί .Από πάνω μοιπάζουμε τα αμύγδαλα και ψήνουμε το σάμαλι στους 190 βαθμούς ,για 30 λεπτά ,μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Το βγάζουμε από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το σιρόπι.
Σημείωση: Για περισσότερη ευκολία εγώ σαν κούπα μέτρησης χρησιμοποιώ την κούπα απο το γιαούρτι. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε στα υλικά και ένα κουταλάκι τριμένη μαστίχα Χίου. Του δίνει απίστευτη γεύση.
Στείλτε μας τις συνταγές σας στο omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com
- 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
- 2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 200 γρ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αυγά
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες γιαούρτι
- αμύγδαλα ασπρισμένα
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 1/2 κούπες νερό
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Φιάχνετε το σιροπι:Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά ,εκτός απο το λεμόνι και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά. Μόλις το σβήσουμε ,ρίχνουμε το λεμόνι και το αφήνουμε στην ακρη για να φιάξουμε το γλυκό.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά εναλλάξ το σιμιγδάλι με το γιαούρτι.Αδειάζουμε το μείγμα ,σε βουτυρωμένο ταψί .Από πάνω μοιπάζουμε τα αμύγδαλα και ψήνουμε το σάμαλι στους 190 βαθμούς ,για 30 λεπτά ,μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Το βγάζουμε από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το σιρόπι.
Σημείωση: Για περισσότερη ευκολία εγώ σαν κούπα μέτρησης χρησιμοποιώ την κούπα απο το γιαούρτι. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε στα υλικά και ένα κουταλάκι τριμένη μαστίχα Χίου. Του δίνει απίστευτη γεύση.
Στείλτε μας τις συνταγές σας στο omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com