- ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε το γάλα σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το βάζετε να πάρει βράση.Προσθέτετε το σαλέπι και ανακατεύετε για 5 λεπτά.Το κατεβάζετε απο τη φωτιά ,το σερβίρετε και το πασπαλίζετε με κανέλα.
Ακόμα ηχούν στα αυτια μου η φωνή του σαλεπιτζή που πέρναγε τις γειτονιές πουλώντας το σαλέπι αχνιστό και μυρωδάτο. Σήμερα μόνο στο Μοναστηράκι ή στην Αθηνάς αν θα το βρείς και αυτο πολύ σπάνια.Στο πέρασμα του χρόνου χάθηκαν και οι σαλεπιτζήδες όπως και τοσοι αλλοι γραφικοι τύποι της Αθήνας.Μονο στις αναμνήσεις μας υπάρχουν και θα μας συντροφεύουν τις κρύες νύχτες του χειμώνα ταξειδευοντάς μας σε μια άλλη εποχή.
Δέσποινα