Πολωνία με τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, τις όμορφες πόλεις και τις φυσικές ομορφιές περιμένει να την εξερευνήσετε… - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Πολωνία με τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, τις όμορφες πόλεις και τις φυσικές ομορφιές περιμένει να την εξερευνήσετε…





Η Πολωνία, επίσημα Δημοκρατία της Πολωνίας, είναι χώρα της κεντρικής Ευρώπης που συνορεύει με τη Γερμανία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, τη Λιθουανία και τη Ρωσία.

Είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης και έχει μακρά και πολύπαθη ιστορία. Η Πολωνία με τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, τις όμορφες πόλεις και τις φυσικές ομορφιές, αλλά και την πολυχρωμία πολιτισμών και εικόνων, περιμένει να την εξερευνήσετε…

Η Πολωνία έχει επιβιώσει για αιώνες από συγκρούσεις και προβλήματα και έχει «αναδυθεί» πλέον ως μια περήφανη, ανεξάρτητη χώρα, έτοιμη να αναλάβει τον νέο ρόλο της στη σύγχρονη ιστορία.

Κι όσοι επισκέπτονται αυτή την όμορφη χώρα, ανακαλύπτουν αυτά που οι ντόπιοι γνωρίζουν εδώ και καιρό: πρόκειται για μια χώρα πλούσια σε πολιτισμό, φυσικές ομορφιές και ενδιαφέροντα ιστορικά μνημεία.
Εξερευνώντας τις ζωντανές πόλεις της χώρας, τις λίμνες και τα δάση της, τα γραφικά τοπία της και τα υπόλοιπα τουριστικά αξιοθέατά της.



Τα τοπ αξιοθεατα της Πολωνιας

Πλατεία κεντρικής αγοράς, Κρακοβία,Παλαιά αγορά, Βαρσοβία,Παλιά πόλη του Gdansk,Δάσος Bialowieza,Αλατωρυχείο Wieliczka,Κάστρο Malbork,Αμμόλοφοι Slowinski,Περιοχή λιμνών Μαζουρία,Auschwitz-Μπίρκεναου,Κάστρο Wawel













ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...

• Κάτω από την κεντρική πλατεία υπάρχουν υπόγειες στοές; To 2010 μάλιστα, άνοιξε τις πόρτες του το Rynek Underground Museum που προσφέρει ένα ταξίδι στο παρελθόν! Γίνονται ξεναγήσεις στα αγγλικά, ενώ καλό είναι να κάνετε κράτηση. Είσοδος: 17PLN (€4) επιπλέον 5PLN (€1,20) το audioguide, τις Δευτέρες δωρεάν είσοδος. Ανοιχτά: Καθημερινά από τις 10:00-22:00, εκτός Δευτ. 10:00-20:00 και Τρ. 10:00-16:00. Κλειστά κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα. (Rynek Glowny 1, tel. +48 124 265 060, podziemiarynku.com)

• Μέσα στους ναούς μπορείς να ακούσεις από Σοπέν και Μπαχ από ομάδες νεαρών μουσικών;

• Το φθινόπωρο λαμβάνει χώρα το 57ο All Souls Jazz Festival; Πρόκειται για το παλαιότερο της Ευρώπης (Krakowskie Zaduszki Jazzowe) και φέτος πραγματοποιείται 02-10/11!

• Η Πολωνία φημίζεται για τη βότκα της; Σερβίρεται παγωμένη!

• Στα νότια της Κρακοβίας βρίσκεται η λεγόμενη «χειμερινή πρωτεύουσα της Πολωνίας» Zakopane; Διαθέτει ένα άρτιο χιονοδρομικό κέντρο και απέχει από την πόλη μόλις 2 ώρες και 30'!

• Η συνταγή για το καπνιστό τυρί Oszczypek χρονολογείται από το 1748;

• Ο καθεδρικός ναός στο κάστρο Wawel έχει τρεις πύργους με πιο σημαντικό τον Πύργο του Κωδωνοστασίου, όπου φιλοξενείτε η μεγαλύτερη (τo βάρος της φτάνει τους 11 τόνους) καμπάνα της Ευρώπης, γνωστή ως Καμπάνα του Σιγισμούνδου; Αξίζει να ανεβείτε μέχρι την κορυφή για να την αγγίξετε!
























Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας