Ο Άγιος Φανούριος είναι αναμφίβολα μια άγια, σημαντική νεανική μορφή, που ξεχωρίζει με τον δικό του τρόπο ανάμεσα στους άλλους Αγίους της χριστιανοσύνης, γιατί δεν τιμάται απλώς σε μια μόνον ημερομηνία,στις 27/08 αλλά η πίστη των χριστιανών κάνει συχνά τη γνωστή φανουρόπιτα.
Μια πολύ καλή συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, γίνεται αφράτη πίτα με ιδιαίτερη γεύση.
Υλικα
160γρ. ηλιέλαιο
160γρ. χυμός πορτοκάλι
170γρ. ζάχαρη άχνη
280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκου μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
100 γρ. σταφίδες ξανθές
Εκτελεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180βαθ.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20εκ.
- Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ηλιέλαιο, το χυμό και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά με το χέρι κι αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
- Ψήνουμε την πίτα 45-50λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και την ξεφορμάρουμε.
Καλη επιτυχια