Κατά 90% έχεις ήδη επιχειρήσει να φτιάξεις μαγιονέζα στο σπίτι. Οι συνταγές πολλές και σίγουρα θα έχεις πετύχει μια καλή. Αν δεν έχεις ξαναφτιάξει μαγιονέζα όμως, τώρα είναι η ευκαιρία σου να δοκιμάσεις και θα ξετρελαθείς με το αποτέλεσμα!
Την ονομάζω μαγιονέζα - σως γιατί με ελάχιστες παραλλαγέςαφού την φτιάξεις μπορείς να δημιουργήσεις περισσότερες γεύσεις ανάλογα στο φαγητό που θέλεις να συνοδεύσεις!
Τι θα χρειαστείς:
(για 1 βάζο)
* 2 κουτ.σ. μουστάρδα
* 1 κούπα ηλιέλαιο - σπορέλαιο (μη βάλεις ελαιόλαδο γιατί θα γίνει πολύ βαριά)
* 1 αυγό
* 1/2 κουτ.γλ. ξύδι
* 1/2 κουτ.γλ αλάτι
Πως την κάνεις:
1. Σ'ένα μπλέντερ προσθέτεις την μουστάρδα-αυγό-ξύδι-αλάτι και προσθέτεις επίσης 1 σφηνάκι από το λάδι. Χτυπάς για 30 δεύτερα.
2. Προσθέτεις κάθε 30 δεύτερα 1 σφινάκι λάδι και χτυπάς. Μπορείς και να το ρίχνεις με το μάτι αρκεί να μην πέσει όλο μαζί.
Όταν σφίξει η μαγιονέζα σου είναι έτοιμη!
Πρέπει να είναι στερεή και με δυσκολία να τρέχει στα τοιχώματα. Αν δεις ότι είναι ακόμα αρκετά ρευστή, προσθέτεις λίγο λάδι ακόμα.
Τοποθέτησε την στο ψυγείο σ'ένα βάζο και είναι έτοιμη!
Πάει τέλεια με κρεατικά, κοτόπουλο και ψάρι, στη σαλάτα σου, σε σάντουιτς και κρέπες.
Παραλλαγές:
Πολλές φορές προσθέτω κάποια παραπάνω υλικά στην ήδη έτοιμη μαγιονέζα μου.
- Πρόσθεσε κομματάκια από αγγουράκι πίκλα.
- Πρόσθεσε βραστό αυγό σε κομματάκια και φτιάξε μια ωραία αυγοσαλάτα.
- Πρόσθεσε κέτσαπ και πάπρικα για πιο πικάντικη γεύση στα μπέργκερ και σάντουίτς σου ή για τις τηγανητές πατάτες σου.
- Πρόσθεσε γιαούρτι για να την κάνεις πιο απαλή.
πηγη
Την ονομάζω μαγιονέζα - σως γιατί με ελάχιστες παραλλαγέςαφού την φτιάξεις μπορείς να δημιουργήσεις περισσότερες γεύσεις ανάλογα στο φαγητό που θέλεις να συνοδεύσεις!
Τι θα χρειαστείς:
(για 1 βάζο)
* 2 κουτ.σ. μουστάρδα
* 1 κούπα ηλιέλαιο - σπορέλαιο (μη βάλεις ελαιόλαδο γιατί θα γίνει πολύ βαριά)
* 1 αυγό
* 1/2 κουτ.γλ. ξύδι
* 1/2 κουτ.γλ αλάτι
Πως την κάνεις:
1. Σ'ένα μπλέντερ προσθέτεις την μουστάρδα-αυγό-ξύδι-αλάτι και προσθέτεις επίσης 1 σφηνάκι από το λάδι. Χτυπάς για 30 δεύτερα.
2. Προσθέτεις κάθε 30 δεύτερα 1 σφινάκι λάδι και χτυπάς. Μπορείς και να το ρίχνεις με το μάτι αρκεί να μην πέσει όλο μαζί.
Όταν σφίξει η μαγιονέζα σου είναι έτοιμη!
Πρέπει να είναι στερεή και με δυσκολία να τρέχει στα τοιχώματα. Αν δεις ότι είναι ακόμα αρκετά ρευστή, προσθέτεις λίγο λάδι ακόμα.
Τοποθέτησε την στο ψυγείο σ'ένα βάζο και είναι έτοιμη!
Πάει τέλεια με κρεατικά, κοτόπουλο και ψάρι, στη σαλάτα σου, σε σάντουιτς και κρέπες.
Παραλλαγές:
Πολλές φορές προσθέτω κάποια παραπάνω υλικά στην ήδη έτοιμη μαγιονέζα μου.
- Πρόσθεσε κομματάκια από αγγουράκι πίκλα.
- Πρόσθεσε βραστό αυγό σε κομματάκια και φτιάξε μια ωραία αυγοσαλάτα.
- Πρόσθεσε κέτσαπ και πάπρικα για πιο πικάντικη γεύση στα μπέργκερ και σάντουίτς σου ή για τις τηγανητές πατάτες σου.
- Πρόσθεσε γιαούρτι για να την κάνεις πιο απαλή.
πηγη