Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας, όταν αισθανόμαστε επιθυμία για γλυκό; - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας, όταν αισθανόμαστε επιθυμία για γλυκό;





Η επιθυμία αυτή είναι έμφυτη σε όλους τους ανθρώπους. Η ζάχαρη διεγείρει το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου, προκαλώντας την απελευθέρωση των νευροδιαβιβαστών που φέρνουν αίσθηση ευεξίας. Και δεν είναι μόνο αυτό…

Πειράματα έχουν δείξει ότι ο συνδυασμός της ζάχαρης και του λίπους είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός για την τόνωση του συστήματος ανταμοιβής του εγκεφάλου. Αυτός ο μηχανισμός διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο όσον αφορά στην αγάπη μας στη σοκολάτα και στα άλλα γλυκά.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η ζάχαρη δεν προκαλεί εθισμό και, επομένως, μπορούμε σχετικά εύκολα να ελέγξουμε την κατανάλωσή της.

Όπως προκύπτει, όμως, από μελέτες, μακροπρόθεσμα, η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο βάρος, γεγονός το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη και καρδιαγγειακές νόσους. Έτσι, με βάση τις κατευθύνσεις του ΠΟΥ, θα πρέπει να περιορίσουμε την κατανάλωση ζάχαρης στο 10% των θερμίδων που προσλαμβάνουμε καθημερινά, ενώ οι διαβητικοί πρέπει να προσλαμβάνουν ακόμη λιγότερη.

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας