Ένα φανταστικό γλύκισμα που σίγουρα θα σας γίνει η … γλυκιά σοκολατένια συνήθεια… Υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με Maltesers για όλες τις περιστάσεις και συγκεντρώσεις με μικρούς ή μεγάλους αλλά και τις δικές σας … υπογλυκαιμίες…
Υλικά συνταγής
100 γρ. βούτυρο + 1 κ.σ. για άλειμμα ταψιού
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
3 κ.σ. golden syrup (ή μελάσα ή πετιμέζι ή μέλι)
225 γρ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα στο multi
225 γρ. Maltesers διατηρημένα στο ψυγείο
Για την επικάλυψη:
100 γρ. Maltesers διατηρημένα στο ψυγείο
50 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα
50 γρ. λιωμένη σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
Βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος. Θρυμματίζετε σε σκόνη στο multi τα μπισκότα digestive.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το βούτυρο, τα κομματάκια μαύρης σοκολάτας και τη μελάσα και τα ανακατεύετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσουν και έχετε ένα λείο μείγμα. Κατεβάζετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά, προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
Προσθέτετε τα Maltesers, γρήγορα ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα και ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι. Ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για 30-40 λ περίπου ή μέχρι να σφίξει ελαφρώς.
Ρίχνετε από πάνω τα 100 γρ. Maltessers για την επικάλυψη και τα πιέζετε ελαφρώς να “σταθούν”. Λιώνετε τις 2 σοκολάτες μπεν μαρί και τις περιχύνετε πάνω από το γλυκό. Ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες μέχρι να κρυώσει και σφίξει πολύ καλά. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Υλικά συνταγής
100 γρ. βούτυρο + 1 κ.σ. για άλειμμα ταψιού
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
3 κ.σ. golden syrup (ή μελάσα ή πετιμέζι ή μέλι)
225 γρ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα στο multi
225 γρ. Maltesers διατηρημένα στο ψυγείο
Για την επικάλυψη:
100 γρ. Maltesers διατηρημένα στο ψυγείο
50 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα
50 γρ. λιωμένη σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
Βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος. Θρυμματίζετε σε σκόνη στο multi τα μπισκότα digestive.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το βούτυρο, τα κομματάκια μαύρης σοκολάτας και τη μελάσα και τα ανακατεύετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσουν και έχετε ένα λείο μείγμα. Κατεβάζετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά, προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
Προσθέτετε τα Maltesers, γρήγορα ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα και ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι. Ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για 30-40 λ περίπου ή μέχρι να σφίξει ελαφρώς.
Ρίχνετε από πάνω τα 100 γρ. Maltessers για την επικάλυψη και τα πιέζετε ελαφρώς να “σταθούν”. Λιώνετε τις 2 σοκολάτες μπεν μαρί και τις περιχύνετε πάνω από το γλυκό. Ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες μέχρι να κρυώσει και σφίξει πολύ καλά. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.