Σύχρονος “άνθρωπος των σπηλαίων” ζει στη φύση 40 χρόνια! - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Σύχρονος “άνθρωπος των σπηλαίων” ζει στη φύση 40 χρόνια!




Ο Pedro Luca, ένας 79χρονος άντρας από την Αργεντινή, είναι αυτό που θα αποκαλούσαμε ένας “άνθρωπος των σπηλαίων” του 21ου αιώνα . Ο ίδιος ζει σε μια σπηλιά ψηλά στα βουνά της επαρχίας Τουκουμάν για τις τελευταίες 4 δεκαετίες.


Ο Pedro λέει ότι πάντα ήθελε να ζει απομονωμένος στη φύση, από νεαρό αγόρι ακόμα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο San Pedro de Colalao, μια μικρή πόλη, αλλά έφυγε από το σπίτι στα 14 για να βγάλει τα προς το ζην από τη μεταφορά άνθρακα στη Βολιβία. Όταν γύρισε πίσω, πριν από 40 χρόνια, αποφάσισε να κάνει πράξη το παιδικό του όνειρο και να ζήσει σε μια σπηλιά στο βουνό, όπου μένει μέχρι σήμερα.




“Προτιμώ την άγρια ζωή, μακριά από τον πολιτισμό. Τώρα οικογένειά μου είναι τα ζώα. Μοιράζομαι το σπήλαιο με 11 κοτόπουλα και 2 κατσίκες που περιφέρονται στην πλαγιά του βουνού όλη μέρα, αναζητώντας το βράδυ καταφύγιο στη σπηλιά από τα αρπακτικά που ζουν στην περιοχή”, λέει ο ίδιος.



Η μέρα του ξεκινά πάντα στις τρεις και το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να πάει πρωινό και στη συνέχεια παίρνει το όπλο του για να πάει για κυνήγι στα βουνά ή ξεκινά ένα τρίωρο ταξίδι στο San Pedro de Colalao, αφού για τους κατοίκους της πόλης αυτής ο Pedro Luca είναι ένας ζωντανός θρύλος και πηγή έμπνευσης.



Εκείνος πάιρνει μια σύνταξη περίπου $100 και με τα χρήματα αυτά αγοράζει προμήθειες για τον εαυτό του και τα ζώα. Βέβαια, ούτε λόγος για τεχνολογία ή κινητό τηλέφωνο. Η ενημέρωσή του γίνεται από τους ντόπιους αλλά και από εκείνους που τον επισκέπτονται για να τον γνωρίσουν από κοντά.


perierga.gr

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας