Εντυπωσιακές φωτογραφίες από ένα εξωπραγματικό υπόγειο φυσικό βασίλειο - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από ένα εξωπραγματικό υπόγειο φυσικό βασίλειο



Το 1991, ένας απλός αγρότης βρέθηκε τυχαία έξω από μια ανεξερεύνητη σπηλιά στο εθνικό πάρκο Phon Nha-Ke Bang, στο Βιετνάμ. Όταν πλησίασε κοντά άκουσε έναν εκκωφαντικό βρυχηθμό που προερχόταν από το νερό που κύλαγε μέσα στη σπηλιά και έκανε αντίλαλο. Ο αγρότης έκανε πίσω και δεν δοκίμασε να μπει μέσα.
Η εξερεύνηση της σπηλιάς

Η απίστευτη ομορφιά της σπηλιάς έμεινε κρυμμένη μέχρι το 2009, όταν μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων με αρχηγό τον Howard Limbert, αποφάσισαν να μπουν μέσα και να την εξερευνήσουν.

Αυτό που βρήκαν ήταν κάτι το εξωπραγματικό. Οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους όταν είδαν έναν εντελώς αυτόνομο κόσμο να ζει ξεχωριστά και παράλληλα με τον δικό μας.

Ήταν τότε που η ομάδα αυτή μπορούσε με σιγουριά να επιβεβαιώσει πως η σπηλιά Son Doong είναι στην ουσία η μεγαλύτερη σπηλιά του πλανήτη. Το μέρος αυτό έχει το δική του χλωρίδα και τις δικές του λίμνες.

Μέχρι και η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική μέσα στο σπήλαιο. Η κατάβαση σε ορισμένα σημεία είναι δύσκολη και χρειάζονται σχοινιά. Αλλά το φυσικό τοπίο σε ανταμείβει. Δείτε τις φωτογραφίες.



All Image Credits: flickr

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας