Αυτό είναι το παραμυθένιο χωριό που θα θέλεις να ζήσεις για πάντα. Σαν πίνακας ζωγραφικής! - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Αυτό είναι το παραμυθένιο χωριό που θα θέλεις να ζήσεις για πάντα. Σαν πίνακας ζωγραφικής!



Θεωρείται ένα από τα ωραιότερα χωριά της Ευρώπης (για πολλούς το ωραιότερο) και όχι άδικα.




Φυσικά πρόκειται για το παραμυθένιο Χάλστατ στην Αυστρία, που βρίσκεται χτισμένο στις όχθες της ομώνυμης λίμνης.






Το χωριό που χρονολογείται από τον 8ο αιώνα π.Χ. μαζί με τα αξιοθέατα του Νταχστάιν συνθέτουν το πολιτιστικό τοπίο Χάλστατ-Νταχτστάιν του Σαλτσκάμεργκουτ, το οποίο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Καθόλου τυχαίο.





Η ασύγκριτη φυσική ομορφιά, η σπάνια αρχιτεκτονική, αλλά και η πλούσια ιστορία του χωριού, που χάνεται στα βάθη των αιώνων, το καθιστούν μοναδικό τουριστικό προορισμό.





Μάλιστα, ο ιδιαίτερα εξελιγμένος πολιτισμός που αναπτύχθηκε εδώ την πρώιμη Εποχή του Σιδήρου, ονομάστηκε Πολιτισμός Χάλστατ.



Για να προσεγγίσει κάποιος το χωριό θα πρέπει να διασχίσει με καραβάκι τη λίμνη, γεγονός που δημιουργεί μια θεαματική πρώτη εντύπωση. Τι θα συναντήσει μόλις πατήσει το πόδι του στο χωριό;





Παραδοσιακά ξύλινα σπίτια, στενά σοκάκια, τη κεντρική πλατεία με το περίτεχνο άγαλμα.. αληθινό κομψοτέχνημα. Παραδίπλα ξεχωρίζει ο πανύψηλος πύργος της προτεσταντικής εκκλησίας, με τον χαρακτηριστικό μυτερό τρούλο.





Ακολουθώντας τον παλιό δρόμο, από όπου η πανοραμική θέα προς όλο το Χάλστατ και τη λίμνη είναι μοναδική, βρίσκεσαι μπροστά σε έναν πραγματικά εντυπωσιακό καταρράκτη. Από εδώ ξεκινάει το τελεφερίκ που οδηγεί στο παλιότερο, ίσως, αλατωρυχείο του κόσμου!



Κάθε γωνιά του χωριού αποτελεί –χωρίς υπερβολή- και ένα μαγικό καρτ ποστάλ, που δικαιολογεί απόλυτα τη φράση: το πιο «πολυφωτογραφημένο» χωριό των Άλπεων.


















Πηγή: www.dinfo.gr

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας