Παράξενο φυτό εντοπίστηκε ξανά μετά από 150 χρόνια - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Παράξενο φυτό εντοπίστηκε ξανά μετά από 150 χρόνια



Κι αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία, που ελήφθη από το μυστηριώδες είδος.



Photo Credit Sochor et al

Το 1866, ο Ιταλός βοτανολόγος Οντοάρντο Μπεκάρι (Odoardo Beccari) βρισκόταν σε ζούγκλα στη Μαλαισία, όταν παρατήρησε ένα αλλόκοτο φυτό: χωρίς φύλλα, χωρίς χλωροφύλλη, το οποίο δεν έκανε φωτοσύνθεση και έδειχνε ότι ζει κάτω από το έδαφος. Φαινόταν σαν μανιτάρι ή παρέπεμπε σε κάποιο έντομο ή αράχνη.

Ο Μπεκάρι τεκμηρίωσε την ανακάλυψη με κάποιες σημειώσεις και σχέδια. Έκτοτε, κανείς δεν ξαναείδε το φυτό. Κι αυτό μέχρι την περασμένη χρονιά.

Οι βιολόγοι του τσέχικου Ινστιτούτου Ερευνας Καλλιέργειας (Crop Research Institution) βρέθηκαν στο τροπικό δάσος του Μπεκάρι, όπου είδαν ένα παράξενο λουλούδι. Είχαν μόλις ανακαλύψει ξανά το φυτό του Ιταλού βοτανολόγου.

Πρόκειται για το σπάνιο φυτό Θισμία νεπτούνις (Thismia neptunis), το οποίο ζει σχεδόν σ΄όλη του τη ζωή κάτω από το έδαφος και τρέφεται με παρασιτικούς μύκητες. Εμφανίζεται στην επιφάνεια, όταν ανθοφορεί, για μερικές εβδομάδες κι όχι κάθε χρόνο. Έτσι, εξηγείται γιατί είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Η ανακάλυψη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Phytotaxa.

Πηγή: Mother Nature Network / Επιμέλεια Snoopit24

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας