Νησί φάντασμα στη μέση του Ινδικού Ωκεανού! - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Νησί φάντασμα στη μέση του Ινδικού Ωκεανού!





Πρόκειται για το νησί Ρος (Ross), το οποίο βρίσκεται στο αρχιπέλαγος των νησιών Ανταμάν (Andaman) και είναι ένας εγκαταλελειμμένος βρετανικός οικισμός, που σήμερα έχει παραδοθεί στη φύση.

Τα ειδυλλιακά νησιά της Ινδίας Andaman και Νικομπάρ (Nicobar), περιλαμβάνουν 572 τροπικά νησάκια, εκ των οποίων μόνο τα 38 είναι κατοικημένα, σήμερα.

Γεωγραφικά τοποθετούνται πιο κοντά στη Νοτιοανατολική Ασία από την Ινδία, και είναι γνωστά για τις εκπληκτικές παραλίες, την ακμάζουσα θαλάσσια ζωή, τους πλούσιους κοραλλιογενείς υφάλους και τα κατά κύριο λόγο αδιάσπαστα πρωτογενή δάση. Αλλά πέρα ​​από την ειδυλλιακή εμφάνιση κρύβουν ένα σκοτεινό παρελθόν.

Το νησί Ross, είναι ένα νοσηρά γοητευτικό νησί φάντασμα, όπου βρίσκονται τα ερείπια ενός βρετανικού οικισμού του 19ου αιώνα.

Εγκαταλειμμένο στη δεκαετία του 1940, το νησί έχει σκεπαστεί από την άγρια φύση. Τα πολυτελή μπανγκαλόου, μια τεράστια εκκλησία, αίθουσες χορού, ακόμη και ένα νεκροταφείο, όλα βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ερήμωσης, και τα έχει αναλάβει το δάσος το οποίο συνεχώς επεκτείνεται.

Το 1857, οι Βρετανοί φοβούμενοι μια πιθανή ινδική εξέγερση, μετέτρεψαν αυτά τα απομακρυσμένα νησιά σε φυλακές για ποινικούς και τόπους εξορίας για πολιτικούς κρατούμενους.

Το νησί Ross, το οποίο έχει έκταση μόλις 0,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα, επελέγη ως ο πρώτος οικισμός-φυλακή λόγω του πόσιμου νερού που διέθετε. Το επικίνδυνο καθήκον της εκκαθάρισης της πυκνής ζούγκλας έπεσε στους κρατουμένους.

Όταν το νησί γέμισε από φυλακισμένους, άλλαξε χρήση, καθώς μετατράπηκε σε διοικητικό κέντρο και οικισμός για υψηλόβαθμους αξιωματικούς και τις οικογένειές τους, ενώ οι καταδικασθέντες μεταφέρθηκαν σε φυλακές και στρατώνες που έγιναν στα γειτονικά νησιά.

Το νησί Ross έγινε σύντομα ένα δελεαστικό μέρος για να ζήσει κανείς. Χτίστηκαν μεγάλα αρχοντικά γεμάτα με ακριβά έπιπλα, κατασκευάστηκαν γκαζόν και γήπεδα τένις, μαζί με μια εκκλησία, μονάδα καθαρισμού νερού, στρατόπεδο και ιατρείο.

Το 1938 απελευθερώθηκαν οι πολιτικοί κρατούμενοι και μέχρι το 1942 έφυγαν από το νησί τα βρετανικά στρατεύματα εξαιτίας της επικείμενης ιαπωνικής εισβολής.

Λίγο αργότερα, το 1947, η Ινδία απέκτησε την ανεξαρτησία της και το νησί αφέθηκε στη μοίρα του. Από το 1979 ανέλαβε δράση το ινδικό ναυτικό και έχει δημιουργήσει ένα φυλάκιο σε μία ακτή του.














Πηγή: BBC / Εικόνες Neelima Vallangi / Επιμέλεια Snoopit24

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας