Συνταγή - Κατεψυγμένα Καλαμαράκια Κοκκινιστά με Πράσα και Κάπαρη - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Συνταγή - Κατεψυγμένα Καλαμαράκια Κοκκινιστά με Πράσα και Κάπαρη

Υλικά για 4-6 μερίδες
  • 800 γρ. κατεψυγμένα καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  •  3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα κομμένα σε ροδελίτσες 
  • 4 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος ) κομμένο σε ροδέλες 
  • 1 πατάτα μεγάλη καθαρισμένη ολόκληρη
  •  ½ φλιτζάνι άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο 
  • 1 κ.γλ πελτέ ντομάτας
  •  450 γρ. ντοματάκια με το χυμό τους (κονσέρβα) 
  • 1 κ.γλ πάπρικα γλυκιά 2-3 κόκκοι μπαχάρι χοντοκοπανισμένοι 
  • ½ φλυτζάνι κάπαρη ξαρμυρισμένη 
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι ,φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση 

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα πράσα με τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας . Τα σοτάρουμε όλα μαζί για 5 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματάκια με το χυμό τους , τη πάπρικα , το μπαχάρι. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Ρίχνουμε και τη τριμμένη πατάτα. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα. Σε ένα άλλο τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα καλαμαράκια μέχρι να πάρουν χρώμα . Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στη σάλτσα . Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 30 λεπτά . Ελέγχουμε το αλατοπίπερο ,αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο με τη κάπαρη. 
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε

Από τις συνταγές της κας Ντίνας Νικολάου για τα κατεψυγμένα αλιεύματα









Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας