Το Μοντρέ, το στολίδι της ελβετικής Ριβιέρας, - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Το Μοντρέ, το στολίδι της ελβετικής Ριβιέρας,

Tο Μοντρέ, μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελβετίας, χτισμένο στις όχθες της λίμνης της Γενεύης (Leman), στα νοτιοδυτικά της ελβετικής επικράτειας, αποτελεί θέρετρο ιδιαίτερα δημοφιλές στους κύκλους του διεθνούς τζετ σετ, ίσως επειδή, πέραν της φυσικής ομορφιάς που χαρακτηρίζει τη μικρή πόλη των 20.000 κατοίκων, οι πλούσιοι και διάσημοι μπορούσαν ανέκαθεν να απολαμβάνουν εκεί την ηρεμία που τους εξασφαλίζει ο ψύχραιμος τρόπος με τον οποίο οι Ελβετοί αντιμετωπίζουν τις διασημότητες. Μεταξύ αυτών και ο τραγουδιστής των Queen Φρέντι Μέρκιουρι, ο οποίος ηχογραφούσε πολύ συχνά δουλειές του στα Mountain Studios, ενώ το Montreux Palace Hotel υπήρξε γι' αυτόν «σπίτι» του, με τη μοναδική θέα των Γαλλικών Αλπεων να έχει αποτελέσει πολλές φορές πηγή έμπνευσης των τραγουδιών του.




Η όμορφη και γραφική πόλη Μοντρέ, χτισμένη στις όχθες της λίμνης της Γενεύης, στα νοτιοδυτικά της Ελβετικής επικράτειας.
Θεωρείται μία από τις πιο όμορφες Ελβετικές πόλεις με  σημαντικότερο αξιοθέατο τον πύργος του Σιγιόν, που είναι χτισμένος σε ένα βραχονήσι μέσα στη λίμνη.




Η Συνθήκη του Μοντρέ ή Συνθήκη για το καθεστώς των Στενών (Montreux Convention Regarding the Regime of the Turkish Straits),(τουρκικά: Montrö Boğazlar Sözleşmesi) είναι συνθήκη η οποία αφορά στο καθεστώς των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε το 1936, παραχωρεί τον έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων στην Τουρκία και ρυθμίζει την στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή. Η σύμβαση παραχωρεί στη Τουρκία τον πλήρη έλεγχο των Στενών και εγγυάται την ελεύθερη ναυσιπλοΐα από τα μη στρατιωτικά πλοία σε καιρό ειρήνης. Οι όροι της σύμβασης αποτέλεσαν πηγή διαμάχης για χρόνια, κυρίως όσον αφορά τη διέλευση πολεμικών σκαφών της Σοβιετικής Ένωσης από τα Στενά στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Υπογράφηκε στις 20 Ιουλίου 1936 στην ελβετική πόλη Μοντρέ. Τέθηκε σε ισχύ στις 9 Νοεμβρίου, 1936 και καταχωρήθηκε στην Κοινωνία των Εθνών στις 11 Δεκεμβρίου 1936. Eξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα, με ορισμένες τροποποιήσεις.



 Εικόνα:Montreux, Switzerland.JPG
  πανοραμική αποψη του Μοντρέ.
 Το Μοντρέ, το στολίδι της ελβετικής Ριβιέρας, είναι ακριβό θέρετρο, φημισμένο για το ετήσιο φεστιβάλ τζαζ που οργανώνεται εδώ. Η πόλη άρχισε να εξελίσσεται σε διεθνές τουριστικό θέρετρο το 1815 και η χρησή εποχή της κράτησε μέχρι την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, το 1914. Τον 19ο αι. η εποχή αυτή προσέλκυσε ζωγράφους, συγγραφείς και μουσικούς, όπως ο Λόρδος Μπάιρον, η Μαίρη Σέλεϊ, ο Λέων Τολστόι και ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Το Μοντρέ έχει πολλά ξενοδοχεία της Μπελ Επόκ. Το διασημότερο είναι το <<Μοντρέ Παλάς>>, δυτικά του κέντρου της πόλης.





Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας