ΥΛΙΚΑ
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 3 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1 κουταλια χυμο λεμονιού
Ετοιμαζουμε τη γέμιση. Σε ενα μπώλ λιώστε το ανθότυρο με το πηρούνι και ανακατέψτε το με την κρέω τη γέμιση.Καλύψτε με το υπόλοιπο καταίφι στρωνοντάς το προσεχτικά να σκεπαστεί όλη η επιφάνεια.Ψήνετε το γλυκό στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ώσπου το ιμκαταίφι να ροδίσει πολυ καλά. Το βγάζουμε απο τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.μα γάλακτος και τη βανίλια,για να γίνει μια λεία πάστα.Ξάνετε το καταίφι και βουτώντας τις παλάμες σας στο βούτυρο ,τρίψτε το να βουτυρωθεί πολυ καλά.Στρώστε το μισό βουτυρωμένο καταίφι σε ένα ταψί Νο 40 εκ. και απλώστε επάνω.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι . Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό 5 λεπτά να δέσει ελαφρά ,κατεβάστε απο τη φωτιά και προσθέστε το χυμό λεμονιού. Απλώστε τα φυστίκια στην επιφάνεια του γλυκού περιχύστε το μα ζεστό σιρόπι και αφήστε το να κρυώσει ελαφρά πριν το σερβίρετε.
Καλή Επιτυχία
Περιμενουμε και τις δικές σας συνταγές στο omorfatax@gmail.com