ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένετε καλά τις ντομάτες και τις ξεφλουδίζετε. Τις κόβετε μικρά -μικρά κομματάκια ,τις στραγγίζετε καλα και τις βάζετε σε μια λεκάνη.Προσθέτετε τα κρεμμύδια ,το δυόσμο,αλάτι,πιπέρι ,τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Ρίχνετε τη φρυγανιά ,το τυρί ,τα αυγά χτυπημένα, το σιμιγδάλι και συνεχίζετε το ανακάτεμα ,μέχρι να γίνει μια ζύμη ου να μπορεί να πλάθεται.
Παίρνετε λίγη -λίγη ζύμη ,την πλάθετε κεφτέδες και τους αλευρώνετε. Βάζετε λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει τους τηγανίζετε γυρνώντας και απο τις δύο πλευρές.Βγάζετε τους ντοματοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετείτε σε πιατέλα ,αφου πρώτα έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας.
Τρώγονται συνηθως ζεστοί , αλλά και κρύοι είναι νοστιμότατοι.
Ευχαριστούμε τη φίλη μας Βασιλικη απο τη Σαντορίνη που μοιράστηκε μαζί μας αυτή τη συνταγη .Περιμένουμε και τις δικές σας στο e mailomorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com