ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Εν τω μεταξύ σε ένα μπώλ ετοιμάζετε τη σάλτσα.Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος ,το γιαούρτι,3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ,τα αυγά ελαφρά χτυπημένα ,το ζαμπόν ,τον άνιθο ,το αλάτι και το πιπέρι.
Αλείφετε ένα πυρέξ με βούτυρο και ραντίζετε με τριμμένη φρυγανιά.
Στρώνετε μία στρώση πατάτες ,ρίχνετε απο πάνω 3 κουταλιές σάλτσα γιαουρτιού και τις πασπαλίζετε με τυρί.Επαναλαμβάνετε κατά τον ίδιο τρόπο (πατάτες ,σάλτσα ,τυρί) και τελειώνετε με πλύσια σάλτσα ,τριμμένο τυρί και λιωμένο βούτυρο .Ψήνετε για 50 λεπτά στους 200 βαθμούς. Σερβίρονται ζεστές.
Καλή σας όρεξη
Μοιραστείτε μαζί μας τις συνταγές σας στο e mailomorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com
- 1 κιλό πατάτες
- 2 γιαούρτια στραγγιστά
- 1 κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 1 κεσεδάκι τυρί τριμμένο (το κεσέ του γιαουρτιού)
- 1/2 βούτυρο λιωμένο (125 γρ.)
- 2 αυγά
- άνιθο
- φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι , πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Εν τω μεταξύ σε ένα μπώλ ετοιμάζετε τη σάλτσα.Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος ,το γιαούρτι,3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ,τα αυγά ελαφρά χτυπημένα ,το ζαμπόν ,τον άνιθο ,το αλάτι και το πιπέρι.
Αλείφετε ένα πυρέξ με βούτυρο και ραντίζετε με τριμμένη φρυγανιά.
Στρώνετε μία στρώση πατάτες ,ρίχνετε απο πάνω 3 κουταλιές σάλτσα γιαουρτιού και τις πασπαλίζετε με τυρί.Επαναλαμβάνετε κατά τον ίδιο τρόπο (πατάτες ,σάλτσα ,τυρί) και τελειώνετε με πλύσια σάλτσα ,τριμμένο τυρί και λιωμένο βούτυρο .Ψήνετε για 50 λεπτά στους 200 βαθμούς. Σερβίρονται ζεστές.
Καλή σας όρεξη
Μοιραστείτε μαζί μας τις συνταγές σας στο e mailomorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com