- ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κιλο κιμάς μοσχαρίσιος
- 5 κ.σ ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. κανέλλα
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκειά
- 1/2 κ.γ.πιπέρι
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμένες
- 1 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομμένος
- 1 κλαράκι δυόσμος
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- αλάτι,πιπέρι
- 100 γρ. φιλεταρισμένα αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπώλ αναμειγνύουμε το κιμά το κρεμμύδι ,τη μισή ποσότητα μαιντανούκαι το δυόσμο.Προσθέτουμε το πιπέρι,τη πάπρικα, το κύμινο,τη κανέλλα, το αλάτι και τέλος το λάδι.Ζυμώνουμε δυνατά και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.Σε πήλινο σκεύος για ψήσιμο βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλλες και το σωτάρουμε.Προσθέτουμε τις ντομάτες,λίγο πιπέρι,αλάτι και τον υπόλοιπο μαιντανό.Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ,προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερόκαι ρίχνουμε στο μείγμα τα κεφτεδάκια.Βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά.Λίγο πριν το σερβίρισμα ,διακοσμούμε με φιλετάκια αμύγδάλου.
Περιμενω τα σχολιά σας μαζί με τις συνταγές σας στο emailomorfatax@gmail.com και wwwomorfataxidia.com