- ΥΛΙΚΑ
- 2 φλυτζ.καρύδια κοπανισμένα
- 2 φλυτζ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 φλυτζ.ζάχαρη
- 2 κ.γ. κανέλλα
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 6 αυγά
- 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
- καρύδια χοντροκομμένα για τη διακοσμηση
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Χτυπάτε σε μεγάλο μπώλ τα αυγά με τη ζάχαρη,να αφρατέψουν και να παρουν το χρώμα του λεμονιού.Προσθέτετε τη κανέλλα και τη φρυγανιά.Ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά.Ρίχνετε μέσα τα καρύδια ,τη σόδα και το κονιάκ.Ανακατεύετε απαλά και αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψί.Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Ετοιμάζετε το σιρόπι :Βράζετε σε μικρό κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά.Προσθέτετε τη κανέλλα και τη φλούδα λεμονιο'υ και βράζετε για 5 λεπτά περίου ώσπου να γινει ενα ελαφρύ σιρόπι. Αφληνετε να κρυώσει.Βγάζετε την καρυδόπιττα απο το φούρνο και την περιχύνετε σιγά σιγά με το σιρόπι.Την σκεπάζετε με μια πετσέτα και την αφήνετε να τραβήξει.Διακισμείτε με καρύδια και την σερβίρετε με παγωτό ,γλυκό του κουταλιού ή σαντιγύ.
Καλη Επιτυχία
Ειναι μια πολύ νόστιμη συνταγή .Κεράστε τους φίλους σας και θα με θυμηθήτε
Πεεριμενω τα σχολιά σας μαζί με δικές σας συνταγές στο emailomorfatax@gmail.com καιwwwomorfataxidia.com.
Καλη Επιτυχία
Ειναι μια πολύ νόστιμη συνταγή .Κεράστε τους φίλους σας και θα με θυμηθήτε
Πεεριμενω τα σχολιά σας μαζί με δικές σας συνταγές στο emailomorfatax@gmail.com καιwwwomorfataxidia.com.