Το φαγητάκι αυτό ειναι μια πρόταση για όσους δεν αγαπούν την παραδοσιακή φασολάδα και θελουν και λίγο κρεατάκι για να τους πιάσει όπως ισχυρίζονται.
ΥΛΙΚΑ
Βάζετε τα φασόλια απο βραδύς στο νερό.Το πρωί τα πλένετε και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν λίγο.Κατόπιν τα στραγγίζετε.
Πλένετε το κρέας ,το κόβετε σε μερίδες και το στραγγίζετε. Το σωτάρετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λάδι και τα κρεμμύδια ,ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες ,το σέλινο ,το μαιντανό ,τη δάφνη ,τη πάπρικα ,μια πρέζα ζάχαρη ,αλάτι και πιπέρι και τα σιγοβράζετε ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτετε τα φασόλια ,λίγο ζεστό νερό και τα βράζετε ακόμα για 1/2 ώρα ώσπου το φαγητό να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.
Καλή σας όρεξη
Περιμένουμε τις συνταγές σας στο e mail omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κρέας χοιρινό ψαχνό
- 1 1/2 φλυτζ. φασόλια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 5 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
- 1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνησ
- λίγη πάπρικα
- αλάτι ,πιπέρι
Βάζετε τα φασόλια απο βραδύς στο νερό.Το πρωί τα πλένετε και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν λίγο.Κατόπιν τα στραγγίζετε.
Πλένετε το κρέας ,το κόβετε σε μερίδες και το στραγγίζετε. Το σωτάρετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λάδι και τα κρεμμύδια ,ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες ,το σέλινο ,το μαιντανό ,τη δάφνη ,τη πάπρικα ,μια πρέζα ζάχαρη ,αλάτι και πιπέρι και τα σιγοβράζετε ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτετε τα φασόλια ,λίγο ζεστό νερό και τα βράζετε ακόμα για 1/2 ώρα ώσπου το φαγητό να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.
Καλή σας όρεξη
Περιμένουμε τις συνταγές σας στο e mail omorfatax@gmail.com
www.omorfataxidia.com