ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΔΙΠΛΕΣ - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΔΙΠΛΕΣ

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ

  • 7 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 3 κουτ. σούπας ρακί
  • 5 αυγά
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • λάδι για τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 3 φλυτζάνια μέλι
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • 1 ξύλο κανέλλας 
  • 2 φλυτζάνια καρυδόψιχα χοντροκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βάζετε σε μια λεκάνη το αλεύρι.Ρίχνετε το λάδι και τη ρακί.Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα προσθέτετε.Τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή ,την αφήνετε για μισή ώρα να ξεκουραστεί και την χωρίζετε σε μπάλες. Ανοίγετε την κάθε μπάλα με τον πλάστη φύλλο λεπτό .Το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και τα στρώνετε σε ένα ταψί.
Ρίχνετε αρκετό λάδι σε μια πλατιά κατσαρόλα ή τηγάνι και το αφήνετε να κάψει.Βάζετε ένα κομματι φύλλο και το τυλίγετε με το πηρούνι ,μέσα στο καυτό λάδι. Δεν θέλει πολύ.Μόλις λίγο πάρει χρώμα και κάνει φουσκάλες τις βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετείτε σε σκάρα ή χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Για να φιάξετε το σιρόπι ,ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το νερό ,το μέλι,την κανέλλα και βράζετε για 8 λεπτά.Αφού κρυώσει λίγο το σιρόπι, βουτάτε τις δίπλες δύο-δύο,τις αφήνετε για 2 λεπτά,τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετείτε σε πιατέλα.Στο τέλος πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα.
                                                               Καλή Επιτυχία 

Ευχαριστούμε την Μαρία απο την Καλαμάτα που μας έστειλε την ωραία αυτή συνταγή.
Μοιραστείτε μαζί μας και τις δικές σας αγαπημένες συνταγές στο emailomorfatax@gmail.com 

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας