Υλικά:
· 1 φλ. σπορέλαιο
· 1 φλ. ζάχαρη
· 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
· 1 κ.γλ σόδα
· 1 μπέικιν
· Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
· 1 βανίλια
· 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
· Αλεύρι (περίπου 1 κ.)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε σε μίξερ το σπορέλαιο και την ζάχαρη για 1 λεπτό περίπου.
Διαλύουμε στον χυμό πορτοκαλιού την σόδα, τα προσθέτουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργεί η ζύμη.
Η ζύμη να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια (άμα θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε την ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου για να ξεκουραστεί).
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό, τι σχήμα θέλουμε σε πάχος 1 δαχτύλου.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.
Κοιτάμε τον πάτο τους. Άμα έχουν πάρει ένα ωραίο, ελαφρύ καφέ χρωματάκι, είναι έτοιμα! Δεν τα παραψήνουμε για να μείνουν αφράτα και μαλακά.
Καλή επιτυχία!!
· 1 φλ. σπορέλαιο
· 1 φλ. ζάχαρη
· 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
· 1 κ.γλ σόδα
· 1 μπέικιν
· Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
· 1 βανίλια
· 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
· Αλεύρι (περίπου 1 κ.)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε σε μίξερ το σπορέλαιο και την ζάχαρη για 1 λεπτό περίπου.
Διαλύουμε στον χυμό πορτοκαλιού την σόδα, τα προσθέτουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργεί η ζύμη.
Η ζύμη να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια (άμα θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε την ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου για να ξεκουραστεί).
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό, τι σχήμα θέλουμε σε πάχος 1 δαχτύλου.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.
Κοιτάμε τον πάτο τους. Άμα έχουν πάρει ένα ωραίο, ελαφρύ καφέ χρωματάκι, είναι έτοιμα! Δεν τα παραψήνουμε για να μείνουν αφράτα και μαλακά.
Καλή επιτυχία!!
Περιμένουμε τις συνταγές σας στο mail omorfatax@gmail.com