Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτα κατεψυγμένη (2 φύλλα)
1/2 κιλό μανιτάρια άσπρα κομμένα σε φέτες (φρέσκα)
1/2 κιλό μανιτάρια καφέ σε φέτες (φρέσκα)
1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό σε φέτες
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γρ. κρέμα γάλακτος light
150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
150 γρ. μοτσαρέλλα τριμμένη ή gouda
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγη πάπρικα
σκόνη σκόρδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 αυγό
σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Αφήνουμε τη σφολιάτα εκτός κατάψυξης να ξεπαγώσει.
Σ' ένα μεγάλο αντικολλητικό βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
Σταδιακά αρχίζουμε να προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Φρέσκο κρεμμυδάκι, πιπεριά, λίγα λίγα τα μανιτάρια, το μπέικον, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και πάπρικα.
Αφήνουμε να μαραθούν ελαφρά, ΌΧΙ πολύ ώρα και λιώσουν, και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε λίγο, να πιεί τα πολλά υγρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα και προσθέτουμε το ασπράδι απ' το αυγό και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ελαφρά, ή ακόμα καλύτερα, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μακρόστενο ταψάκι ή πυρέξ και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας τραβώντας τις άκρες να καλύψουμε και τα πλαϊνά του ταψιού.
Αδειάζουμε εκεί τη γέμιση που έχει πια κρυώσει και κλείνουμε καλά με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με λίγο νεράκι σ' ένα μπωλ και αλείφουμε την πίτα μας.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με μπόλικο σουσάμι και κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια της πίτας γα να εξατμίζονται τα υγρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, με αέρα στους 175 βαθμούς, περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, όχι πολύ, και απολαμβάνουμε...
Συνοδεύουμε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί και... Καλή μας όρεξη!!!
1 πακέτο σφολιάτα κατεψυγμένη (2 φύλλα)
1/2 κιλό μανιτάρια άσπρα κομμένα σε φέτες (φρέσκα)
1/2 κιλό μανιτάρια καφέ σε φέτες (φρέσκα)
1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό σε φέτες
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γρ. κρέμα γάλακτος light
150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
150 γρ. μοτσαρέλλα τριμμένη ή gouda
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγη πάπρικα
σκόνη σκόρδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 αυγό
σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Αφήνουμε τη σφολιάτα εκτός κατάψυξης να ξεπαγώσει.
Σ' ένα μεγάλο αντικολλητικό βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
Σταδιακά αρχίζουμε να προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Φρέσκο κρεμμυδάκι, πιπεριά, λίγα λίγα τα μανιτάρια, το μπέικον, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και πάπρικα.
Αφήνουμε να μαραθούν ελαφρά, ΌΧΙ πολύ ώρα και λιώσουν, και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε λίγο, να πιεί τα πολλά υγρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα και προσθέτουμε το ασπράδι απ' το αυγό και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ελαφρά, ή ακόμα καλύτερα, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μακρόστενο ταψάκι ή πυρέξ και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας τραβώντας τις άκρες να καλύψουμε και τα πλαϊνά του ταψιού.
Αδειάζουμε εκεί τη γέμιση που έχει πια κρυώσει και κλείνουμε καλά με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με λίγο νεράκι σ' ένα μπωλ και αλείφουμε την πίτα μας.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με μπόλικο σουσάμι και κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια της πίτας γα να εξατμίζονται τα υγρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, με αέρα στους 175 βαθμούς, περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, όχι πολύ, και απολαμβάνουμε...
Συνοδεύουμε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί και... Καλή μας όρεξη!!!