Άλλη μια "χιονοευκαιρία" μας ετοιμάζει ο καιρός για την περιοχή της Αττικής - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Άλλη μια "χιονοευκαιρία" μας ετοιμάζει ο καιρός για την περιοχή της Αττικής






Άλλη μια "χιονοευκαιρία" μας ετοιμάζει ο καιρός για την περιοχή της Αττικής από την Παρασκευή το απόγευμα και την οποία θα μπορούσαμε να την χωρίσουμε σε τρία στάδια. Το πρώτο φαίνεται να αρχίσει να δημιουργείται προς το απόγευμα της Παρασκευής όταν στο νότιο Ιόνιο φαίνεται να δημιουργείτε μία διαταραχή η οποία σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία φαίνεται να κινείται ανατολικά-βορειοανατολικά. Αιτία γι αυτή την εξέλιξη θα σταθεί η ανάπτυξη θετικού στροβιλισμού.


Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως συνέπεια την ανάπτυξη βαροβαθμίδας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και προς την περιοχή της Ρόδου και που θα βοηθήσει για άλλη μια φορά στην μεταφορά πολικής προέλευσης αερίων μαζών πάνω από την περιοχή μας με τα προγνωστικά να δίνουν στα 850hpa την ισόθερμη των -8 με -9 να προσεγγίζει την περιοχή της Αττικής γύρω στη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. Καθώς τώρα η πολύ ψυχρή αυτή μάζα θα αλληλεπιδράσει με τα νερά του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου τα οποία θα εμφανίζουν μια επιφανειακή θερμοκρασία περί τους 17 βαθμούς κελσίου θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη Aegean lake effect το οποίο με την βοήθεια της βαροβαθμίδας που θα έχει αναπτυχθεί στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα στρέψουν την τροφοδότηση σε διεύθυνση τέτοια που θα ευνοηθεί αρκετά η Αττική.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω στοιχεία θα πρέπει στην Αττική να έχουμε χιονοπτώσεις από αργά το απόγευμα της Παρασκευής οι οποίες θα αρχίσουν από τα βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα και μέσα στη νύχτα θα απασχολήσουν το σύνολο του νομού. Σημειώνεται ότι εμφανίζονται αρκετά καλές πιθανότητες οι χιονοπτώσεις να είναι αρκετά πυκνές με ότι αυτό κι αν συνεπάγεται με έμφαση τη βόρεια-βορειοανατολική Αττική. Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και προς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας τα στοιχεία δίνουν εξασθένιση της βαροβαθμίδας του νοτιοανατολικού Αιγαίου και μετατόπιση αυτής προς την περιοχή της Κύπρου. Αυτό με την σειρά του θα έχει ως συνέπεια τον περιορισμό του Aegean lake effect και άρα την εξασθένιση ή και την υποχώρηση των χιονοπτώσεων. Μάλιστα το περιοχικό μας μοντέλο δίνει την επικράτηση συγκλίσεων βορειοδυτικά της Αττικής που αν επικρατήσει το σενάριο αυτό τότε ίσως δούμε στη συνέχεια του Σαββάτου να ευνοείται το δυτικό-βορειοδυτικό τόξο του νομού.
Από εκεί και μετά μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται να αποκτά η Κυριακή από πλευράς χιονοπτώσεων και μάλιστα για το σύνολο της κεντρικής και βόρειας χώρας μιας και φαίνεται μια νέα διαταραχή που θα σχηματιστεί στην περιοχή της Αδριατικής με γρήγορη κίνηση προς την περιοχή μας.
Η εξέλιξη αυτή χρήζει περεταίρω μελέτης και θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να έχουμε περισσότερα στοιχεία στη διάθεσή μας.

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας