Δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ.. Ο παράδεισος υπάρχει και βρίσκεται μόλις 2 ώρες από την Αθήνα! - Ομορφα Ταξιδια
Taxidia Zohs

Δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ.. Ο παράδεισος υπάρχει και βρίσκεται μόλις 2 ώρες από την Αθήνα!


Σχεδόν 2 ώρες από την Αθήνα, βρίσκεται ένα χωριό που για χάρη του αξίζει να ξεκινήσεις για ν’ ανέβεις στον Χελμό.


Πρόκειται για τη Ζαρούχλα, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Αχαΐας, περιτριγυρισμένο από πλατάνια, πεύκα, έλατα.

Το ακόμη καλύτερο; Σε απόσταση αναπνοής από το χωριό υπάρχει μια συναρπαστική λίμνη που θα σε μαγέψει! Η λίμνη Τσιβλού.Η Ζαρούχλα, ένα από τα Κλουκινοχώρια, είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.037 μέτρων στις νοτιοανατολικές πλαγιές των Αροανίων κοντά στα όρια με το νομό Κορινθίας.

Αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αχαΐας.Σήμερα το χωριό δεν είναι μεγάλο. Στην απογραφή του 2011 ο οικισμός βρέθηκε να έχει πληθυσμό 94 μόλις κατοίκους.

Ωστόσο στο ένδοξο παρελθόν, η Ζαρούχλα είχε και χίλιες οικογένειες, ενώ οι κάτοικοι πρωτοστάτησαν στην Επανάσταση του 1821. Οι δύο πύργοι, του Φωτήλα και του Χαραλάμπη που διατηρούνται στο χωριό άλλωστε το επιβεβαιώνουν.

Αφού κάνετε όσες βόλτες θέλετε στο χωριό, αφού απολαύσετε καφεδάκι και γλυκό, ρωτήστε τους ντόπιους ποιο δρόμο να ακολουθήσετε για τα Ύδατα Στυγός, εκεί που η Θέτις βούτηξε το γιο της Αχιλλέα για να γίνει αθάνατος.

Άλλη βόλτα, που θα σας συναρπάσει, είναι στην κοντινή λίμνη Τσιβλού. Η λίμνη απέχει μόλις ένα τέταρτο από την Ζαρούχλα και θα δείτε σχετική πινακίδα πριν φτάσετε στο χωριό.

Το τοπίο είναι πανέμορφο καθώς είναι φωλιασμένη μέσα σε ένα πυκνό ελατόδασος. Μια καταγάλανη λίμνη και γύρω γύρω δασωμένα βουνά.

Πηγή: dinfo.gr |

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας