Φαίνονται σαν μερικά Πανάκριβα Διακοσμητικά. Μόλις όμως δείτε ΠΩΣ μπορείτε να τα Φτιάξετε κι εσείς, θα Ενθουσιαστείτε! - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Φαίνονται σαν μερικά Πανάκριβα Διακοσμητικά. Μόλις όμως δείτε ΠΩΣ μπορείτε να τα Φτιάξετε κι εσείς, θα Ενθουσιαστείτε!



Οι μικροί κήποι σε γυάλες, κοινώς και florarium, γίνονται μέσα σε ένα διαφανές δοχείο με φυτά που φυτεύονται στο εσωτερικό του. Αυτοί οι μικροσκοπικοί κήποι δεν απαιτούν μεγάλη φροντίδα και έτσι είναι ιδανικοί για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο να ασχοληθούν με ένα κανονικό κήπο, καθώς και αρχάριους κηπουρούς.

Αν διαθέτετε την επιθυμία και τη φαντασία, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσετε ένα ζωντανό έργο τέχνης, και σας δείχνουμε πως να το πετύχετε.

Επιλέξτε το κατάλληλο δοχείο


Ένα δοχείο για ένα μίνι-κήπο θα πρέπει να είναι αρκετά βαθύ για τις ρίζες των φυτών. Μπορείτε να αγοράσετε ένα νέο ή να χρησιμοποιήσετε κάποιο παλιό, το οποίο θα έχετε καθαρίσει.

Florarium μπορείτε να φτιάξετε σχεδόν σε οποιοδήποτε γυάλινο δοχείο, για παράδειγμα:
Γυάλα
βάζο
τσαγιέρα
σουπιέρα
αμπαζούρ από λάμπα
γυάλινο μπουκάλι

Επιλέξτε τα κατάλληλα φυτά



Σχεδόν κάθε φυτό που δεν απαιτεί μεγάλη φροντίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε florarium. Επιλέξτε πολλά φυτά με παρόμοια χαρακτηριστικά, που μπορούν να αναπτυχθούν μαζί. Κλασικά φυτά για τέτοιες περιστάσεις είναι οι φτέρες, τα βρύα, τα παχύφυτα, και οι κάκτοι.




Προμηθευτείτε επιπλέον υλικά




Άμμο για φυτά
Χώμα για παχύφυτα
Μεσαίου μεγέθους βότσαλα
Μικρά κομμάτια από θαλασσόξυλα
Χαλίκι ή περλίτη, τοποθετείται συνήθως στον πυθμένα του δοχείου για να βοηθήσει στην αποστράγγιση.
Βρύα σφαγνός, που βοηθούν στην διατήρηση της υγρασίας.


Ρίξτε άμμο στο κάτω μέρος της γυάλας και απλώστε ένα στρώμα από βότσαλα ομοιόμορφα γύρω γύρω.
Απλώστε το χώμα στο κέντρο και βεβαιωθείτε ότι έχει τουλάχιστον 4 ίντσες πάχος.
Όταν φτιάξετε μια επίπεδη επιφάνεια μπορείτε να αποφασίσετε που θέλετε να βάλετε τα φυτά. Φυτέψτε τα φυτά, και χρησιμοποιήστε ό, τι θέλετε για να διακοσμήσετε την γυάλα.
Χρησιμοποιώντας το χωνί, ρίχνετε προσεκτικά την άμμο πάνω από το χώμα. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια άμμου που πέφτει στα φυτά.

Φροντίδα και συντήρηση


Το πότισμα είναι αρκετά εύκολο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το ποτίζετε μία φορά την εβδομάδα. Να είστε προσεκτικοί με το πότισμα,δεδομένου ότι η υπερβολική υγρασία είναι δύσκολο να αφαιρεθεί.
Τα φυτά χρειάζονται φως, αλλά όχι το άμεσο ηλιακό φως. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε κοντά σε ένα παράθυρο για να τους δώσετε το απαραίτητο φως.
Διατηρείτε το δοχείο καθαρό αφαιρώντας τυχόν σκόνη ή υγρασία από το γυαλί. Αφαιρέστε τυχόν νεκρά φύλλα για να εμποδίσετε την ανάπτυξη μυκήτων.
Πηγή: fanpage.gr
Via: www.adme.ru

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας