Αόστα πόλη της Ιταλίας!!!!! - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Αόστα πόλη της Ιταλίας!!!!!

Η Αόστα (ιταλ. Aosta, γαλλ. Aoste), μερικές φορές αναφερόμενη στα Ελληνικά και ως "Αόστη", είναι πόλη της Ιταλίας στις Ιταλικές Άλπεις στην περιφέρεια κοιλάδα της Αόστα, 110 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά του Τορίνο. Κοντά στην πόλη βρίσκεται η είσοδος της σήραγγας του Λευκού όρους (Mont Blanc).
Aosta.jpg
Η Αόστα ιδρύθηκε στους ιστορικούς χρόνους, αργότερα πέρασε στη Λιγουρία και το 25 π.Χ. έγινε πόλη της ρωμαϊκής αποικίας της Praetoria Augusta. Μετά το 11 π.Χ. η Αόστα έγινε πρωτεύουσα των Γκρίζων Άλπεων (Alpes Graies), επαρχίας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Μετά την πτώση της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η πολύ κατακτήθηκε από τους Βουργουνδούς, τους Οστρογότθους και τους Βυζαντινούς. Ύστερα από το 888 ήταν μέρος του Βασιλείου της Ιταλίας.
Αρχείο:Roman Theatre Aosta 2.JPG
To Ρωμαϊκό θέατρο



 
 Aosta, ενώ διακανονίστηκε στην πρωτο-ιστορικούς χρόνους και αργότερα έγινε κέντρο του Salassi, πολλοί από τους οποίους σκοτώθηκαν ή πωλούνται ως σκλάβοι από τους Ρωμαίους το 25 π.Χ.. [1] Η εκστρατεία οδηγήθηκε από τον Marcus Terentius Varro, ο οποίος ίδρυσε στη συνέχεια τη ρωμαϊκή αποικία της Augusta Praetoria Salassorum, τη στέγαση 3.000 συνταξιούχους βετεράνους. Μετά το 11 π.Χ. Αόστα έγινε η πρωτεύουσα της Alpes Graies ("Grey Alps") επαρχία της αυτοκρατορίας. Η θέση του στη συμβολή των δύο ποταμών, στο τέλος της Μεγάλης και της Μικρής πέρασμα St Bernard, έδωσε μεγάλη στρατιωτική σημασία, και η ανάπτυξή του ήταν ότι από ένα ρωμαϊκό στρατόπεδο.
 

 
 Μετά την πτώση της Δυτικής Αυτοκρατορίας, η πόλη κατακτήθηκε, με τη σειρά του, από τα Βουρβόνων, οι Οστρογότθων, οι Βυζαντινοί. Οι Λομβαρδοί, ο οποίος είναι προσαρτημένος στο ιταλικό βασίλειο τους, εκδιώχθηκαν από την φραγκική αυτοκρατορία κάτω από Pepin το Short. Σύμφωνα με το γιο του, ο Καρλομάγνος, Aosta αποκτήσει σημασία, καθώς μια θέση στη Via Francigena, που οδηγεί από Άαχεν προς την Ιταλία. Μετά το 888 μ.Χ. ήταν μέρος της ανανεωμένης Βασίλειο της Ιταλίας στο πλαίσιο Arduin της Ivrea και Berengar του Friuli.
 
Τον 10ο αιώνα Αόστα έγινε μέρος του Βασιλείου της Βουργουνδίας. Μετά την πτώση του τελευταίου το 1032, έγινε μέρος των εδαφών της Count Humbert Ι του Οίκου της Σαβοΐας. Μετά τη δημιουργία της κομητείας της Σαβοΐας, με πρωτεύουσα την Chambéry, Αόστα οδήγησε την ενοποίηση της Ιταλίας.
Το ιστορικό κέντρο της πόλης

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας