Η Κυλλήνη με τις απέραντες αμουδιές της... - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Η Κυλλήνη με τις απέραντες αμουδιές της...

Η ονομασία της είναι αυτή που της έδωσαν οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι σύμφωνα με το Παυσανία προέρχονταν από το Αρκαδικό όρος Κυλλήνη, τη γνωστή Ζήρεια. Εδώ δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε μια σπουδαία πόλη, η οποία αποτελούσε και το επίνειο της Ήλιδας, της διοργανώτριας πόλης των Ολυμπιακών Αγώνων.


Αρχείο:Kyllini view.JPG 

Η έλευση των Φράγκων και η ίδρυση του πριγκιπάτου της Αχαΐας, σηματοδοτεί μια εποχή ακμής για τη περιοχή. Στα ερείπια της αρχαίας Κυλλήνης, χτίζεται η πόλη Γλαρέντζα, η οποία μετατρέπεται σύντομα σε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου και παράλληλα 
Αρχείο:Kyllini harbor.JPG 
Το μοναδικό φράγκικο λιμάνι που επικοινωνούσε με την Ευρώπη.
Με το τέλος της δυναστείας των Βιλεαρδουίνων, η πόλη χάνει σταδιακά την αίγλη της και γίνεται αντικείμενο διεκδικήσεων μεταξύ πολλών ηγεμόνων. Τελικά θα ακολουθήσει τη μοίρα του κάστρου Χλεμούτσι και θα περιέλθει και αυτή στη κατοχή του Κάρολου Τόκου, Ηγεμόνα της Κεφαλονιάς, ο οποίος με τη σειρά του θα δώσει τη Γλαρέντζα στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο ως προίκα για το γάμο του με τη κόρη του. Ο Παλαιολόγος θα είναι και ο τελευταίος ηγεμόνας της πόλης, αφού το 1432 θα δώσει διαταγή για την καταστροφή της, ώστε να μην την ξαναενοχλήσουν οι πειρατές.




Αρχείο:Kyllini beach.JPG
 Παραλία  δίπλα στο Λιμάνι
 
 Μπορεί να είναι μικρή, αλλά αποτελεί σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, όχι μόνο επειδή από εδώ φεύγουν τα πλοία για τις ακτές της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, αλλά και για την ιστορία που κουβαλάνε στους χώρους τους, το Κάστρο Χλεμούτσι και το διάσημο μοναστήρι της Παναγίας της Βλαχέρνας. Άλλοι έρχονται ως εδώ για τα ιαματικά λουτρά κι άλλοι, απλά, για να απολαύσουν τις μεγάλες αμμουδιές, μπροστά στα πεντακάθαρα νερά του Ιονίου.
 
Για τους λάτρεις των απέραντων αμμουδερών παραλιών και της θάλασσας του Ιονίου, με τα κρύα, πεντακάθαρα νερά, το κολύμπι στα νερά της Κυλλήνης είναι μια υπέροχη εμπειρία. Αληθινά εξωτική φαντάζει η αμμουδιά μπροστά στα Λουτρά της Κυλλήνης, με έκταση που φτάνει τα 6 χιλιόμετρα. Γνωρίστε, επίσης, την παραλία Robinson, που βλέπει στα νησιά του Ιονίου, την Ανάληψη, που βρίσκεται μόλις 2 χιλιόμετρα από το Κάστρο και παίρνει γαλάζια σημαία για την καθαρότητα των νερών και την παραλία “Καλαμιάς”, μια, ακόμη μεγάλη αμμουδιά, με οργανωμένη πλαζ και πολύ ψιλή άμμου. Πιο αριστερά θα ανακαλύψετε την αμμουδιά με το όνομα “Πετρέλαια” που ονομάστηκε έτσι, επειδή εκεί έγιναν πριν χρόνια προσπάθειες για ανεύρεση πετρελαίου και την παραλία Καυκαλίδας, ακόμη μια ωραία αμμουδιά, με θέα το ομώνυμο νησάκι. Μάλιστα, από την παραλία, οι πιο θαρραλέοι κολυμπούν ως απέναντι. Τέλος, η παραλία με το όνομα Μιμόζα, είναι το θέρετρο των αξιωματικών της 117 πτέρυγας μάχης Ανδραβίδας και θα τη βρείτε πολύ κοντά στο λιμάνι της Κυλλήνης να βλέπει προς το Βοριά.

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας