Τα πορφυρά ποτάμια. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Τα πορφυρά ποτάμια.


Είναι το τελευταίο πράγμα που οι κάτοικοι του Chongqing θα περίμεναν να δουν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της DailyMail, ο ποταμός Yangtze, ο οποίος διασχίζει την πόλη στη νοτιο-δυτική Κίνα, πήρε χθες μία λαμπερή πορτοκαλί-κόκκινη απόχρωση. Ο πορθμός όπου ο Yangtze ενώθηκε με τον ποταμό Jialin δημιούργησε μια συναρπαστική αντίθεση, καθώς το κόκκινο άρχισε να εισρέει μέσα στο άλλο ποτάμι.
Ενώ οι αξιωματούχοι διερευνούσαν τα αίτια του χρωματισμού, ένας ψαράς πήγε για την καθημερινή του δουλειά, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Άλλοι πάλι εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ που μάζευαν το χρωματιστό νερό σε μπουκάλια. Πάντως, παρότι η αιτία του χρωματισμού δεν έχει καθοριστεί, δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ποταμός έχει γίνει κόκκινος στην Κίνα.




 
 Υπάρχουν στιγμές που η μαγεία και η μυστηριώδης γοητεία της φύσης δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια, παρά μόνο με εικόνες.

 perierga.gr - Το "κόκκινο ποτάμι" της Ισπανίας!
 Στην κατηγορία αυτή δεν μπορεί παρά να ανήκει ένας… αλλόκοτος ποταμός που ρέει στην περιοχή, ο περίφημος Rio Tinto, γνωστός για τα κατακόκκινα νερά του, που σίγουρα εγείρουν αρκετά ερωτήματα. Και όχι άδικα.

 perierga.gr - Το "κόκκινο ποτάμι" της Ισπανίας!
 Ο λόγος που τα νερά του έχουν αυτό το κατακόκκινο χρώμα δεν είναι άλλος από τα μεταλλεύματα και τα πετρώματα που υπάρχουν στο έδαφος από το οποίο περνάει. Τα περισσότερα από αυτά, μάλιστα, είναι υδατοδιαλυτά με αποτέλεσμα να χρωματίζουν το νερό.


Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας