Μαραθούπολη το γραφικό χωριό .. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Μαραθούπολη το γραφικό χωριό ..



Η Μαραθούπολη (Μαραθόπολη) ή Μάραθος, όπως προτιμούν να την αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι το ψαροχώρι που γοητεύει. Το γραφικό χωριό απλώνεται στα δυτικά παράλια της Μεσσηνίας απέναντι από το νησάκι Πρώτη.
Η Μαραθόπολη και η ευρύτερη περιοχή αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό και το καλοκαίρι συγκεντρώνει μεγάλη τουριστική κίνηση.


Επίσης, το χωριό φημίζεται για τις ψαροταβέρνες, ενώ το καλοκαίρι αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από όλες τις γειτονικές περιοχές της Μεσσηνίας. Απέναντι από το χωριό βρίσκεται το νησάκι Πρώτη.


Γύρω από τη Μαραθόπολη θα βρείτε όμορφες αμμουδερές παρθένες παραλίες, για να απολαύσετε τα πιο δροσιστικά σας μπάνια. Βόρεια της Μαραθόπολης (2 χλμ.) η μαγική παραλία του Λαγκούβαρδου, νότια (3,5 χλμ.) η φιλική παραλία Αγία Σωτήρω, λίγο πιο κάτω (2 χλμ.) η κοσμική παραλία Μάτι. Απέναντι στο Μάραθο, στο νησάκι Πρώτη, μια μικρή ημερήσια κρουαζιέρα θα σας ταξιδέψει στο αέναο παρελθόν των θρύλων. 



Με έδρα τη Μαραθόπολη μπορείτε να επισκεφθείτε: σε απόσταση 15 χλμ. τα ανάκτορα του θρυλικού βασιλιά Νέστορα της αρχαίας Ελλάδας και το Μουσείο της Μυκηναϊκής περιόδου στη Χώρα, την πανέμορφη Πύλο με το ενετικό κάστρο, σε απόσταση 25 χλμ. τη Μεθώνη με ένα απο τα μεγαλύτερα κάστρα της Μεσογείου, σε απόσταση 40 χλμ. την ονομαστή Κορώνη, σε απόσταση 55 χλμ. την αρχαία Ιθώμη, σε απόσταση 30 χλμ. την απολαυστική Κυπαρισσία, σε απόσταση 40 χλμ. τους «καταρράκτες» του Νέδα.



Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας