Το Καλίνινγκραντ.. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Το Καλίνινγκραντ..


 Το Καλίνινγκραντ είναι μια πόλη λιμάνι και το διοικητικό κέντρο του Καλίνινγκραντ, το ρωσικό θύλακα μεταξύ της Πολωνίας και της Λιθουανίας στη Βαλτική Θάλασσα. Το έδαφος, το βόρειο τμήμα της πρώην Ανατολικής Πρωσίας είναι γεωγραφικά απομονωμένη από την υπόλοιπη Ρωσία. Αρχικά με το όνομα Königsberg στα γερμανικά, η πόλη ιδρύθηκε το 1255 από το τάγμα των Τευτόνων Ιπποτών προς τιμήν της Τσεχικής βασιλιά Přemysl Otakar II και ήταν μέρος της Πρωσίας και στη συνέχεια της Γερμανίας μέχρι το 1945, αλλά καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Τα ερείπιά του έχουν καταληφθεί από τον Κόκκινο Στρατό το 1945 και γερμανικού πληθυσμού της αποσυρόταν. 

Στο τέλος του πολέμου το 1945, η πόλη έγινε μέρος της
Σοβιετικής Ένωσης.

 
 Η κατασκευή του καθεδρικού ναού στο Kneiphof θεωρείται ότι έχουν αρχίσει το 1333. Το έδαφος στο οποίο ο καθεδρικός ναός χτίστηκε ήταν ελώδης, και έτσι εκατοντάδες δρύινα πόλους τέθηκαν στο έδαφος πριν από την κατασκευή του καθεδρικού ναού θα μπορούσε να αρχίσει. Μετά τη σχετικά σύντομη περίοδο σχεδόν 50 χρόνια, ο καθεδρικός ναός ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό από το 1380.   Ο ναός είχε αρχικά δύο καμπαναριά. Οι κώνοι (ένα βόρειο και ένα νότιο) παραβλέπεται την είσοδο (δυτική πλευρά) από τον καθεδρικό ναό. Όμως, το 1544 οι δύο καμπαναριά καταστράφηκαν από πυρκαγιά. Το κωδωνοστάσιο νότια ξαναχτίστηκε, αλλά το κωδωνοστάσιο βόρεια αντικαταστάθηκε από μια απλή δίρριχτη στέγη. Το 1640 ένα ρολόι χτίστηκε κάτω από το κωδωνοστάσιο ξαναχτίστηκε, και από το 1650 η περίφημη Βιβλιοθήκη Wallenrodt, που δώρισε ο Martin von Wallenrodt, βρισκόταν κάτω απότην διριχτη στέγη


Πύλη του Βασιλιά  είναι μία από τις πρώην έξι πύλες που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα στην περιοχή του Καλίνιγκραντ. Η πύλη σχεδιάστηκε από τον Friedrich August Stüler. Η δυτική πρόσοψη διαθέτει τρία αγάλματα ψαμμίτη, έργο του γλύπτη Wilhelm Stürmer: εννέα μέτρα πάνω από το έδαφος προς τα αριστερά του βασιλιά της Βοημίας Ottokar II απεικονίζεται, ο οποίος ήταν συνονόματος του Königsberg. Frederick Ι της Πρωσίας, πρώτου βασιλιά της Πρωσίας, ως εξής μέση άγαλμα. Στα δεξιά Duke Albert, πρώτο δούκα της Πρωσίας και ιδρυτής της Albertina πανεπιστήμιο, κατέχει ένα μάτι πάνω από την πόλη. Πάνω από τα γλυπτά ο θυρεός της Samland και Natangen εμφανίζονται. Η πύλη είχε καταστραφεί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Επιπλέον, ως ένα πρώτο επινίκια, σοβιετικούς στρατιώτες αποκεφάλισαν τα αγάλματα. Με αφορμή τον εορτασμό της 750 χρόνια ύπαρξης της πόλης τον Ιούνιο του 2005, ανακαινίστηκε και η πύλη. Ακόμη και λίγους μήνες πριν από την έναρξη των εορτασμών, η πύλη ήταν ακόμα σε άθλια κατάσταση. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, ωστόσο, η πύλη αποκαταστάθηκε στην κατάστασή του πριν από τον πόλεμο. Πλήρως ανακαινισμένο αγάλματα αντικαταστάθηκε με μένος τα αποκεφαλισμένα αυτές που αφορούν την πύλη με αυτή την ανακαίνιση.
 
 πηγη .travelweekly.co





Η πόλη είναι η πρωτεύουσα της δυτική επαρχία της Ρωσίας με το ίδιο όνομα, ένας θύλακας στη Βαλτική Θάλασσα που χωρίζεται από την υπόλοιπη χώρα από τη Λιθουανία και τη Λετονία. Οι ντόπιοι είναι υπερήφανοι στη γερμανική ιστορία της περιοχής - η περιοχή ήταν ιστορικά μέρος της Πρωσίας - ". Μεγαλύτερη Ρωσία» και το καθεστώς του ως "νησί" ξεχωριστό από αυτό που συχνά ονομάζουμε Η εγγύτητα της περιοχής προς τη Δυτική Ευρώπη σημαίνει ότι οι κάτοικοι είναι συχνά πιο εξοικειωμένοι με τις γειτονικές χώρες από ό, τι με την υπόλοιπη Ρωσία.

 





Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας