Ένα πανέμορφο νησάκι στο Ιόνιο για ήρεμες διακοπές. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Ένα πανέμορφο νησάκι στο Ιόνιο για ήρεμες διακοπές.

Ελαφόνησος
Η Ελαφόνησος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου με έκταση 19 τετραγωνικά χιλιόμετρα και απόσταση μόνο 570 μέτρα από την απέναντι Πελοποννησιακή ακτή της Πούντας που μαζί με άλλα 3 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης στην Λακωνία αποτελούν την Κοινότητα Ελαφονήσου. Ο πληθυσμός του νησιού είναι μερικές εκατοντάδες κάτοικοι τον χειμώνα οι οποίοι το καλοκαίρι σχεδόν διπλασιάζονται. Το νησί είναι πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών με κορύφωση τους μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο, όπου οι διανυχτερεύσεις ξεπερνούν τις 5.000 και οι διελεύσεις αυτοκινήτων καθημερινά φθάνουν και ξεπερνούν τις 1.600. Αξίζει να επισκεφθείτε τους προϊστορικούς τάφους στην περιοχή της Πούντας, τη βυθισμένη πολιτεία στην περιοχή Παυλοπέτρι καθώς και το αναξιοποίητο σπήλαιο με τον πλούσιο διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες.
                          

 Στο νησί ξεχωρίζει η φημισμένη παραλία του Σίμου (το δίδυμο Φράγκος – Σαρακίνικο) που βρίσκεται στην νότια πλευρά του νησιού και θεωρείται μία από τις ωραιότερες παραλίες στην Ελλάδα. Άλλες όμορφες παραλίες είναι η Λευκή, η Πούντα, ο Καλόγηρας και η Παναγίτσα. Το νησί διαθέτει πολλά καταλύματα και οργανωμένο camping.
Η παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο
                                                   Η παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο
 Ελαφόνησος. Παραλία του Σίμου
 
 ΚΑΣΤΟΣ!!


 
 Το νησί Καστός Λευκάδας

Ο Καστός, είναι ένα από τα μικρότερα νησιά του Ιονίου πελάγους. Βρίσκεται σε απόσταση 6 μιλίων από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, όπου είναι το πλησιέστερο λιμάνι προσέγγισης στην Στερεά Ελλάδα, νοτιοανατολικά της Λευκάδας και νότια, σε απόσταση ενός μιλίου, από το νησί του Καλάμου, που θεωρείται προσάρτημα του.
Ο Καστός είναι η μικρότερη κατοικίσιμη νησίδα των Επτανήσων και προσαρτήθηκε στην Ελλάδα το 1864. Παλαιότερα αποτελούσε μέρος της επαρχίας Ιθάκης του νομού Λευκάδας με πληθυσμό το 1950, τους 285 κατοίκους στο οποίο υφίστατο δημοτικό σχολείο. Σήμερα ανήκει διοικητικά στο νομό Λευκάδας και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 78 κατοίκους.
 Ο Καστός είναι μέρος κυρίως για σκάφη που ταξιδεύουν στο Ιόνιο και προσφέρεται για θαλάσσια σπορ, ψάρεμα, κολύμπι στις πανέμορφες παραλίες του και κυρίως για περιπάτους ανάμεσα στα πέτρινα σπίτια, στους ελαιώνες, στα παλαιά Ελαιοτριβεία και στον ανεμόμυλο πάνω από το χωριό που είναι ο μοναδικός στο νομό Λευκάδας που διατηρείται ο μηχανισμός του. Στο Καστό δεν θα συναντήσετε αυτοκίνητα, ούτε φασαρία, ούτε οτιδήποτε θυμίζει τους σημερινούς έντονους ρυθμούς ζωής. Όλα εδώ κυλάνε μέσα σε μία μοναδική ηρεμία, ένα πραγματικό ησυχαστήριο.
Ο γραφικός ομώνυμος οικισμός του είναι αμφιθεατρικά χτισμένος κι έχει θαυμάσια θέα στο απάνεμο λιμανάκι, όπου αράζουν ψαροκάικα και μικρά ιστιοφόρα, για να περάσουν τη νύχτα τους. Ο Καστός είναι η μικρότερη κατοικήσιμη νησίδα των Επτανήσων και προσαρτήθηκε στην Ελλάδα το 1864.


Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας