Τα Λουτρά της Αφροδίτης. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Τα Λουτρά της Αφροδίτης.



Λουτρά της Αφροδίτης ΚΥΠΡΟΣ



Λουτρά της Αφροδίτης Αυτό το όμορφο σημείο βρίσκεται αμέσως μετά το ψαροχώρι Λατσί προς τη μύτη της χερσονήσου του Ακάμα. Είναι ένα φυσικό σπήλαιο περιστοιχισμένο από πράσινο και βρίσκεται στο τέλος ενός μικρού φυσικού μονοπατιού. Όπως φανερώνει το όνομά του, το σπήλαιο ήταν εκεί όπου, σύμφωνα με την παράδοση, η Θεά του ΄Έρωτα έκανε το λουτρό της. Ο μύθος επίσης λέει ότι εκεί η Αφροδίτη συνάντησε τον εραστή της, τον όμορφο Άδωνη, όταν αυτός σταμάτησε για να πιει νερό καθώς κυνηγούσε. Τη στιγμή που ήπιε το νερό, ο Άδωνης ερωτεύτηκε τη θεά.






Ο αρχιερέας του ναού της Αφροδίτης, ο Κινύρας , ήταν ερωτευμένος σύμφωνα με την μυθολογία, με την θεά Αφροδίτη. Και ο  Άρης, ο θεός του πολέμου ο οποίος ήταν και αντίζηλος του, μεταμόρφωσε την κόρη του την Μοίρα σε Αφροδίτη,  και την κατέστησε έγκυο χωρίς ο ίδιος να το ξέρει.  Όταν το αντελήφθην αργότερα και το έμαθε, την κυνήγησε λέει ο μύθος να την τιμωρήσει. Και η Αφροδίτη την μεταμόρφωσε στο δέντρο Μυρτιά. Από τον φλοίο του δέντρου της Μυρτιάς στους δέκα μήνες γεννήθηκε ο Άδωνης. Τώρα γιατί στους δέκα μήνες και όχι στους εννέα  μήνες που γεννιούνται τα παιδιά, ο δέκατος μήνας ήταν για να πάρει την σοφία και να γίνει ημίθεος.



Η «άγρια μεγαλοπρέπεια» του τοπίου προσελκύει τα κολακευτικά σχόλια μιας  σειράς περιηγητών, ήδη από τον 4ο αιώνα.  Ο Κλαυδιανός,  ένας ποιητής της αρχαότητας,  χαρακτηρίζει το τοπίο ως το «βασίλειο της Αφροδίτης». Ο ίδιος αναφέρει δυο πηγές, «εκ των οποίων η μια σμίγει το νερό της με μέλι και η άλλη με φαρμάκι». Και συνεχίζει, γράφοντας πως απ’ αυτές οπλίζει ο ΄Ερως τα βέλη του, γ’ αυτό άλλωστε οι βολές του είναι άλλοτε πικρές και άλλοτε γλυκειές. Ο Κλαυδιανός πλέκει το μύθο των στίχων του εμπνευσμένος από το πανέμορφο τοπίο, το οποίο σίγουρα έχει υποστεί αρκετές αλλαγές.

Ο Κλαυδιανός, προσθέτει πως ο Ήφαιστος, σύζυγος της θεάς, «με πολλή τέχνη περιέφραξε» το βασίλειο της. Η συγκεκριμένη περιγραφή παραπέμπει στην τοποθεσία των Λουτρών που χαρακτηρίζεται από μια «σχετική απομόνωση».

Για τα Λουτρά της Αφροδίτης γράφει και ο «πρώτος Αθηναίος», ο οποίος σώζει το μύθο πως στα νερά του «λουζόταν η Αφροδίτη μετά που πλάγιαζε με το σύζυγο της, τον Ήφαιστο». Αυτός μάλιστα σημειώνει πως σ’ αυτά ανθίζει ένα φυτό με την ονομασία «λυχνίδα». 

Χωρίς αμφιβολία, τα Λουτρά της Αφροδίτης είναι ένα από τα σαγηνευτικότερα τοπία σ’ ολάκερο το νησί.  Πλήθος επισκεπτών απολαμβάνουν καθημερινά το μοναδικό τοπίο και λούζονται στα δροσερά νερά της λατρευτής «Παφίας» θεάς.

Γεμάτο με πεύκα, ελιές, χαρουπιές και αγριοσυκιές και την άνοιξη σπαρμένο με ξεχωριστά κυκλάμινα, πολύχρωμους λαλέδες και ανεμώνες, τα Λουτρά της Αφροδίτης θεωρούνται αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα τοπία σ’ολόκληρο το νησί.









Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας