ΥΛΙΚΑ
Τρίβετε στον τρίφτη λίγο τα πορτοκάλια ,το μανταρίνι , τα κοβετε στα τέσσερα και αφαερείτε την ψύχα. Κόβετε τις φλούδες σε μικρό κομμάτια , τα πολτοποιήτε ελαφρά και βάζετε το πολτό στο βάζο.Ρίχνετε το κονιάκ ,τη κανέλα, το γαρύφαλο και το κλείνετε καλά.
Το αφήνετε για 30 μέρες .Βράζετε σε κατσαρόλα το νερο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτετε στο βάζο.
Το κλείνετε πάλι και το αφήνετε για 10 μέρες.Αφαιρείτε τις φλούδες και στραγγίζετε το λικέρ σε διπλό τουλπάνι.Το ρίχνετε σε μπουκάλι και το διατηρείτε σε δροσερό μέρος.
Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας στο email omorfatax@gmail.com
wwwomorfataxidia.com.
- 4 πορτοκάλια
- 1 κιλό κονιάκ
- 1 μανταρίνι
- 3 ξύλα κανέλλας
- 4 γαρύφαλλα
- 4 φλυτζ. ζάχαρη
- 1 1/2 γλυτζ. νερο
Τρίβετε στον τρίφτη λίγο τα πορτοκάλια ,το μανταρίνι , τα κοβετε στα τέσσερα και αφαερείτε την ψύχα. Κόβετε τις φλούδες σε μικρό κομμάτια , τα πολτοποιήτε ελαφρά και βάζετε το πολτό στο βάζο.Ρίχνετε το κονιάκ ,τη κανέλα, το γαρύφαλο και το κλείνετε καλά.
Το αφήνετε για 30 μέρες .Βράζετε σε κατσαρόλα το νερο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτετε στο βάζο.
Το κλείνετε πάλι και το αφήνετε για 10 μέρες.Αφαιρείτε τις φλούδες και στραγγίζετε το λικέρ σε διπλό τουλπάνι.Το ρίχνετε σε μπουκάλι και το διατηρείτε σε δροσερό μέρος.
Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας στο email omorfatax@gmail.com
wwwomorfataxidia.com.