ΥΛΙΚΑ
Χτυπ'αμε τους κρόκους με τη ζάχαρη ,προσθέτετε το κονιάκ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο και να λιώσει η ζάχαρη.Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα και ρίχνετε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ λιγη μαρέγκα λίγο παξιμάδι και την καρυδόψυχα.Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσετε τα υλικά.Αλείφετε ενα ταψί Νο 30 με βούτυρο και το πασπαλίζεται με λίγο αλεύρι. Ρίχνετε το μείγμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 -35 λεπτά.αφού κρυωσει το κόβετε σε κομμάτια.
Βράζετε σε μια κατσαρόλα το νερο και τη ζάχαρη για 8 λεπτά.Προσθέτετε τη βανίλια και χυμό λεμονιού.Ρίχνετε το σιρόπι στο κέικ κουταλιά - κουταλιά.Αφου κρυώσει το σερβίρετε.
Σημείωσ紨Το γλυκό αυτό φιάχνεται κυρίως στη Φλώρινα και προσφέρετε σε αρραβώνες,γάμους γεννήσεις και βαπτίσια.
Ευχαριστούμε τη φίλη μας την Ρίτσα που μας έστειλε αυτή τη συνταγή .Περιμένουμε και τις δικές σας στο email omorfatax@gmail.com .
omorfataxidia.com.
- 2 φλυτζ. παξιμάδι τριμένο
- 6 αυγά
- 1 φλυτζ. ζάχαρη
- 1 1/2 φλυτζ. καρυδόψιχα τριμμένη
- 2 κουταλιές κονιάκ
- 1/2 κουταλιά κανέλλα
- 1 κουταιά βούτυρο λιωμένο
- 1 κουταλιά αλεύρι
Χτυπ'αμε τους κρόκους με τη ζάχαρη ,προσθέτετε το κονιάκ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο και να λιώσει η ζάχαρη.Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα και ρίχνετε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ λιγη μαρέγκα λίγο παξιμάδι και την καρυδόψυχα.Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσετε τα υλικά.Αλείφετε ενα ταψί Νο 30 με βούτυρο και το πασπαλίζεται με λίγο αλεύρι. Ρίχνετε το μείγμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 -35 λεπτά.αφού κρυωσει το κόβετε σε κομμάτια.
Βράζετε σε μια κατσαρόλα το νερο και τη ζάχαρη για 8 λεπτά.Προσθέτετε τη βανίλια και χυμό λεμονιού.Ρίχνετε το σιρόπι στο κέικ κουταλιά - κουταλιά.Αφου κρυώσει το σερβίρετε.
Σημείωσ紨Το γλυκό αυτό φιάχνεται κυρίως στη Φλώρινα και προσφέρετε σε αρραβώνες,γάμους γεννήσεις και βαπτίσια.
Ευχαριστούμε τη φίλη μας την Ρίτσα που μας έστειλε αυτή τη συνταγή .Περιμένουμε και τις δικές σας στο email omorfatax@gmail.com .
omorfataxidia.com.