ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ Τυρόψωμο από τον Άκη Πετρετζίκη - Ταξίδια Ομορφιας
Taxidia Zohs

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ Τυρόψωμο από τον Άκη Πετρετζίκη



Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το γάντζο το μείγμα 1 και προσθέτουμε σιγά – σιγά το μείγμα 2 και χτυπάμε για 3 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε το μείγμα 3 και χτυπάμε για 3 – 4 λεπτά. Το μείγμα μας θα είναι πολύ μαλακό.
Αφήνουμε με μια πετσέτα σε ζεστό σημείο το μείγμα να φουσκώσει για 1 ώρα.
Σε ένα μικρό μπολ ή σε ένα ποτήρι αραιώνουμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο.
Ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε ένα φύλλο διαμέτρου 56 εκ. και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε με το μείγμα μουστάρδας. Επειτα πασπαλίζουμε με τη φέτα, το πιπέρι, τα αρωματικά και το τσένταρ και μετά κόβουμε σε λωρίδες 7 εκ., βάζουμε τη μια πάνω στην άλλη και χωρίζουμε στα 8.
Σε μία λαδωμένη ορθογώνια φόρμα του κέικ 30 x 10 εκ. ανασηκωμένη ελαφρά βάζουμε ένα ένα τα κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο σχηματίζοντας ένα ''ακορντεόν'' μέσα στη φόρμα.
Αφήνουμε το ταψί κάτω και απλώνουμε τα κομμάτια έτσι ώστε να απέχει το ένα από το άλλο 2-3 εκ. και αφήνουμε ξανά να φουσκώσει για 1 ώρα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 25 – 30 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το ψωμί μας.

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας