“Όταν ξυπνάς, ο εγκέφαλος χρειάζεται αμέσως ενέργεια”, λέει η Dr. Daniela Jakubowicz, της οποία το βιβλίο “The Big Breakfast Diet” έγινε μπεστ-σέλερ. “Αυτό είναι το κομμάτι της ημέρα στο οποίο το σώμα μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια. Αργότερα μέσα στην μέρα, όταν τρώτε, το σώμα και ο εγκέφαλος βρίσκονται σε άλλη κατάσταση, εξοικονομώντας ενέργεια από την τροφή μετατρέποντάς την σε λίπος. Γι’αυτό παίρνετε βάρος ακόμα και αν τρώτε λιγότερο.” Η σοκολάτα δεν θα πρέπει να καταναλώνεται μετά τις 9 το πρωί. Σύμφωνα με την Jakubowicz, οι άνθρωποι που καταναλώνουν υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και γλυκά 600 θερμίδων, χάνουν περισσότερα από όσους καταναλώνουν 300 θερμίδες για πρωινό αργότερα μέσα στη μέρα. Τι περιέχει όμως η σοκολάτα και έχει τόσο θετική επίδραση; Οι ειδικοί λένε ότι έχει ένα συστατικό το οποίο ονομάζεται φλαβονοειδές, συναντάται σε τροφές που προέρχονται από φυτά και αντιπροσωπεύει περίπου το 20% των συστατικών των κόκκων κακάο. Υψηλά επίπεδα φλαβονοειδών υπάρχουν και στο τσάι, το κόκκινο κρασί και σε φρούτα όπως τα σταφύλια και τα μήλα.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα ταλανίζεστε για το αν κάνει να φάτε λίγη σοκολάτα ή όχι, τολμήστε να την βάλετε στο πρωινό σας. Ο εγκέφαλος σας και ακόμα και η μέση σας θα σας ευχαριστούν!