Υπέροχη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο. - Ταξίδια Ομορφιας
Taxidia Zohs

Υπέροχη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.



Υπέροχη και πλούσια σε γεύση γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.
Τι χρειαζόμαστε:
750 ml φρέσκο γάλα
60 γρ. σιμιγδάλι και λίγο για το ταψί
20 γρ. corn flour
2 αυγά
125 γρ. ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο (από το ψυγείο, κομμένο σε κύβους)
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια ή 1 βανιλίνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ. μέλι

Για την επικάλυψη
1 αυγό
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. νερό
Πώς το κάνουμε:

Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη μαζί με το γάλα και τα ζεσταίνουμε (όχι να κοχλάσουν, ίσα να λιώσει η ζάχαρη). Σε μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το corn flour, τα αυγά, το αλάτι, τη βανίλια και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Ρίχνουμε όλο το μίγμα πίσω στη κατσαρόλα. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε πρώτα το βούτυρο και αφού ανακατέψουμε και λιώσει ρίχνουμε και το μέλι. Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και αυτό στο μίγμα. Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με διάμετρο 27 εκ., το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και από πάνω την επικάλυψη (αφού έχουμε χτυπήσει τα υλικά βέβαια). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα



Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη.

Πηγή: www.sintagespareas.gr/ | Tο διαβάσαμε εδώ

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας