Λίμερικ: Ταξίδι στη μεσαιωνική πόλη της Ιρλανδίας (φωτό) - Ομορφα Ταξιδια
Taxidia Zohs

Λίμερικ: Ταξίδι στη μεσαιωνική πόλη της Ιρλανδίας (φωτό)Μεσαιωνικά κάστρα, παιχνιδιάρικη, νεανική ατμόσφαιρα και ένας ορμητικός ποταμός συνθέτουν το παζλ του Λίμερικ.

Χτισμένο στις όχθες του ποταμού Σάνον βρίσκεται στην κεντροδυτική Ιρλανδία και αποπνέει έναν αέρα μεγαλοπρέπειας που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Το όνομα της πόλης προέρχεται από τη λέξη loimeanach που σημαίνει βαλτότοπος.

Οι κεφάτοι και φιλόξενοι κάτοικοι θα σας προτείνουν τις καλύτερες παμπ για μπύρα, ενώ οι αμέτρητοι φοιτητές δίνουν μια ιδιαίτερη ζωντάνια στην πόλη. Με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα είναι γνωστή για τη Σχολή Κινηματογράφου και τις αμέτρητες μουσικές βραδιές της.


Αξίζει να επισκεφθείτε το κάστρο του Βασιλιά Ιωάννη που χρονολογείται από το 1212 και τον καθεδρικό ναό της Αγίας Μαρίας, το παλαιότερο κτίριο στο Λίμερικ. Στο μουσείο Χαντ θα δείτε από κοντά έργα των σημαντικότερων καλλιτεχνών της χώρας και στο μουσείο υδροπλάνων θα εντυπωσιαστείτε με τις πρωτότυπες ιπτάμενες μηχανές.

Γεμάτο δέντρα και κρυφές γωνιές, το πάρκο στην πλατεία Pery στην καρδιά της πόλης είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να κάνετε πικ-νικ ή να χαλαρώσετε από την απογευματινή βόλτα.

Εκεί βρίσκεται και μια υπέροχη κόκκινη και άσπρη βρύση του 19ου αιώνα καθώς και το άγαλμα του Thomas Spring Rice, ενός επιφανούς βουλευτή της πόλης που έζησε το 1800.
Πληροφορίες - Φωτογραφίες


Λίμερικ / Ιρλανδία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 7 ώρες από την Αθήνα με πτήση ανταπόκρισης από το Λονδίνο και 9 ώρες και 50 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη, με πτήση ανταπόκρισης από την Αθήνα και το Λονδίνο.Πηγή: www.defencenet.gr | Tο διαβάσαμε εδώ

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας