Ένα μήνα πριν το έμφραγμα το σώμα σου θα σου στείλει 8 προειδοποιητικά σημάδια - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Ένα μήνα πριν το έμφραγμα το σώμα σου θα σου στείλει 8 προειδοποιητικά σημάδια







Ένα μήνα πριν το έμφραγμα το σώμα σου θα σου στείλει 8 προειδοποιητικά σημάδια

Λένε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία κι όχι άδικα. Είναι ένας απλός κανόνας που ισχύει για οποιαδήποτε ασθένεια. Θα πρέπει να κάνουμε ένα γενικό τσεκ απ αρκετά συχνά, γιατί μπορεί να μην έχουμε κανένα σύμπτωμα, αλλά να νοσούμε. Η πρόληψη είναι ιδιαίτερα πολύτιμη όταν τα συμπτώματα δεν είναι εμφανή ή έστω όταν εκδηλώνονται νωρίς.

Η καρδιακή προσβολή, για παράδειγμα, δίνει αρκετά σημάδια που πρέπει να μας κινητοποιήσουν ώστε να επισκεφτούμε έναν καρδιολόγο.

Εμείς θα σας περιγράψουμε τα κρίσιμα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν ένα μήνα (ή ακόμα και νωρίτερα) πριν από μια καρδιακή προσβολή. Δεν χρειάζεται να γανησυχήσετε με το παραμικρό, αλλά πρέπει να έχετε κάποια επίγνωση της υγείας σας, αυτό δεν έβλαψε κανέναν.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε περίπτωση που διατρέχετε κάποιον κίνδυνο, στους δείκτες που υπάρχουν στο τέλος του άρθρου.
Κόπωση



Η ασυνήθιστη κόπωση είναι ένα από τα κύρια συμπτώματα που υποδηλώνει επικείμενη καρδιακή προσβολή. Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν αυτού του είδους τα συμπτώματα, σε σχέση με τους άνδρες.
Περιγραφή: Η σωματική ή διανοητική δραστηριότητα δεν είναι η αιτία της κόπωσης, η οποία αυξάνεται μέχρι το τέλος της ημέρας. Αυτό το σύμπτωμα είναι αρκετά προφανές και δεν θα περάσει απαρατήρητο. Μερικές φορές είναι εξαντλητικό να κάνετε απλές εργασίες, όπως το να στρώσετε το κρεβάτι σας ή να κάνετε ντους.
Πόνος στην κοιλιά



Οι κοιλιακοί πόνοι, η ναυτία με άδειο ή πλήρες στομάχι, το αίσθημα φουσκώματος ή ο στομαχόπονος, είναι μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα. Είναι εξίσου πιθανό να εμφανιστούν και στις γυναίκες και στους άνδρες.
Περιγραφή: Οι κοιλιακοί πόνοι πριν από μια καρδιακή προσβολή έχουν επεισοδιακό χαρακτήρα, χαλαρώνουν και στη συνέχεια επιστρέφουν για σύντομες χρονικές περιόδους. Η σωματική ένταση μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο στο στομάχι.
Αϋπνία



Η αϋπνία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου, το οποίο είναι συχνότερο στις γυναίκες. Το χαρακτηριστικό της αϋπνίας συχνά είναι η ανησυχία.
Περιγραφή: Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δυσκολία στην έναρξη του ύπνου, δυσκολία διατήρησης του ύπνου και ξύπνημα πολύ νωρίς το πρωί.
Δύσπνοια



Η δύσπνοια είναι μια έντονη αίσθηση ότι δεν μπορείτε να πάρετε μια βαθιά ανάσα. Συχνά εμφανίζεται τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες για διάστημα έως και 6 μηνών, πριν από την εμφάνιση της καρδιακής προσβολής. Είναι συνήθως ένα προειδοποιητικό σημάδι μιας ιατρικής πάθησης.
Περιγραφή: Αισθάνεστε σαν να μην μπορείτε να πάρετε αρκετό αέρα, ζάλη και δύσπνοια.

4. Τριχόπτωση



Η απώλεια των μαλλιών σας θεωρείται απλώς μια άλλη ορατή ένδειξη του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Συχνά επηρεάζει τους άνδρες άνω των 50 ετών, αλλά κι ορισμένες γυναίκες μπορεί να βρίσκονται στην ομάδα κινδύνου. Η φαλάκρα σχετίζεται επίσης με ένα αυξημένο επίπεδο της ορμόνης κορτιζόλης.
Περιγραφή: Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην απώλεια μαλλιών από τους κροτάφους του κεφαλιού σας.

3. Ακανόνιστος καρδιακός παλμός



Οι αρρυθμίες συχνά συνοδεύονται από πανικό κι άγχος, ειδικά στις γυναίκες. Εμφανίζονται απροσδόκητα και με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, όπως αρρυθμία (ακανόνιστος καρδιακός παλμός) ή ταχυκαρδία (αυξημένος καρδιακός ρυθμός). Οι σωματικές ασκήσεις θα μπορούσαν να δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο για την αύξηση του καρδιακού ρυθμού, ειδικά σε περιπτώσεις ασθενειών αθηροσκλήρωσης.
Περιγραφή: Ο ακανόνιστος καρδιακός παλμός διαρκεί 1-2 λεπτά. Εάν δεν επανέλθει στα φυσιολογικά, μπορεί να αισθανθείτε ζάλη και εξαιρετική κόπωση. Σε αυτή την περίπτωση καλέστε αμέσως γιατρό.

2. Υπερβολική εφίδρωση



Η ασυνήθιστη ή υπερβολική εφίδρωση είναι ένα σημάδι πρώιμης προειδοποίησης για καρδιακή προσβολή. Μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας. Αυτό το σύμπτωμα επηρεάζει τις γυναίκες πιο συχνά και συνήθως συγχέεται με τις νυχτερινές εφιδρώσεις κι εξάψεις που είναι χαρακτηριστικές της εμμηνόπαυσης.

Περιγραφή: Τα συμπτώματα μοιάζουν με γρίπη, όπως η εφίδρωση που μπορεί να έχετε ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία ή τη σωματική άσκηση. Ο εφίδρωση φαίνεται να είναι πιο υπερβολική τη νύχτα με αποτέλεσμα τα σεντόνια και τα σκεπάσματα να είναι βρεγμένα μέχρι το πρωί.

1. Πόνος στο στήθος



Οι άντρες και οι γυναίκες εμφανίζουν πόνο στο στήθος με διαφορετική ένταση και μορφή. Στους άνδρες, αυτό το σύμπτωμα είναι πιθανό να σημαίνει μια επικείμενη καρδιακή προσβολή που δεν πρέπει να αγνοηθεί. Από την άλλη πλευρά, αυτό το σύμπτωμα εντοπίζεται μόνο στο 30% των γυναικών.
Περιγραφή: Ο πόνος στο στήθος μπορεί να επεκταθεί προκαλώντας ένα δυσάρεστο αίσθημα στον έναν ή και στους δύο βραχίονες (πιο συχνά στον αριστερό), στην κάτω γνάθο, στο λαιμό, στους ώμους ή στο στομάχι. Μπορεί να έχει μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα.

Παράγοντες κινδύνου

Όλοι γνωρίζουμε τους πιο συνηθισμένους παράγοντες κινδύνου, όπως η παχυσαρκία, η έλλειψη σωματικής άσκησης και το κάπνισμα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι δείκτες που ίσως δε γνωρίζετε οι περισσότεροι, και που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ευαισθησία σας ως προς την πρόληψη και να σας βοηθήσουν να αποφύγετε έτσι μια καρδιακή προσβολή.
Ζάρες ή διπλώματα στον λοβό του αυτιού (παρουσία μιας δίπλας στο αυτί).
Κίτρινες κηλίδες στις εσωτερικές γωνίες των βλεφάρων.
Ελαφρύς πόνος των μυών στις γάμπες, που εμφανίζεται μετά από το περπάτημα.
Τρίχες μέσα στον πόρο του αυτιού (κυρίως στους άνδρες).
Άσπρα μαλλιά από νεαρή ηλικία (κυρίως στους άνδρες).


Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας