Η Λεττονία και η Ιστορία της - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Η Λεττονία και η Ιστορία της

Η Δημοκρατία της Λεττονίας (Latvijas Republika) είναι μια χώρα της βορειοανατολικής Ευρώπης και μία από τις τρεις βαλτικές χώρες που μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο προσαρτήθηκε στην τότε ΕΣΣΔ. Συνορεύει με την Εσθονία, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και τη Λιθουανία. Είναι μία μικρή χώρα, με έκταση 64.589 τ.χλμ. και πληθυσμό 2.231.503 κατοίκους με βάση εκτιμήσεις του 2009.
Πρωτεύουσα της Λεττονίας είναι η Ρίγα (826.500 κάτοικοι). Μόλις το 60% του πληθυσμού είναι Λεττονοί, ενώ σχεδόν το 30% είναι Ρώσοι. Επίσημη γλώσσα είναι η λεττονική, η οποία ανήκει στην ομάδα των βαλτικών γλωσσών. Επίσημο νόμισμα είναι το Λατς.
Η Λεττονία απέκτησε την ανεξαρτησία της από την ΕΣΣΔ τον Αύγουστο του 1991. Την 1η Μαΐου 2004 η χώρα έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόεδρος της χώρας είναι ο Άντρις Μπέρζινς.



 Tο ιστορικό κέντρο της Pίγας απλώνεται δίπλα στην όχθη του ποταμού Daugava.
Tο ιστορικό κέντρο της Pίγας απλώνεται δίπλα στην όχθη του ποταμού Daugava.
 Εντυπωσιακή είσοδος κτιρίου στο κέντρο της Ρίγα.
Εντυπωσιακή είσοδος κτιρίου στο κέντρο της Ρίγα.

Ένα από τα εντυπωσιακότερα κάστρα της Λετονίας, το κάστρο Τουράιντα, βρίσκεται στην περιοχή της Σιγκούλντα, στην κοιλάδα του ποταμού Γκάουγια, σε υψόμετρο 80 μέτρων.Το όνομά του σημαίνει “Κήπος του Θεού” και χτίστηκε το 1214 ως κατοικία του Αρχιεπισκόπου της Ρίγας, στη θέση του προγενέστερου ξύλινου κάστρου Livs. Στους αιώνες που ακολούθησαν, το κάστρο δέχτηκε αλλεπάλληλες κατακτήσεις από Πολωνούς, Σουηδούς και Ρώσους, ενώ μετά την πυρκαγιά του 1776 καταστράφηκε και ερημώθηκε. Από το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάστασή του, για να φτάσει στις μέρες μας να αποτελεί το πιο επισκέψιμο κάστρο της χώρας. Στις εγκαταστάσεις του κάστρου φιλοξενείται ένα πολυδιάστατο μουσείο με εκθέματα που αντικατοπτρίζουν την ιστορία της περιοχής, από τον 11ο αιώνα
 latvia-riga
 


Στην πλατεία του Δημαρχείου δεσπόζει το ανακατασκευασμένο κτίριο του «Oίκου των Mαυροκέφαλων».
 Στην πλατεία του Δημαρχείου δεσπόζει το ανακατασκευασμένο κτίριο του «Oίκου των Mαυροκέφαλων».
Κοντά στο ποτάμι βρίσκεται η πλατεία του Δημαρχείου, όπου δεσπόζει το περίτεχνο οικοδόμημα του Οίκου των Μαυροκέφαλων που κατασκευάστηκε το 2001, στην επέτειο των οκτακοσιοστών γενέθλιων της πόλης. Στην ίδια πλατεία βρίσκεται το Μουσείο Κατοχής που στεγάζεται σ' ένα άχαρο σοβιετικό κτίριο χωρίς παράθυρα. Το μουσείο παρουσιάζει με εντυπωσιακό τρόπο τη σοβιετική και γερμανική κατοχή της Λετονίας από το 1940 έως το 1991.
 


Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας