Το Δέντρο της Ζωής.. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Το Δέντρο της Ζωής..

 


Το Δέντρο της Ζωής βρίσκεται 2 χιλιόμετρα μακριά από το Jebel Dukhan, στην κορυφή ενός 25 μέτρων αμμώδη λόφου, με θέα μια χρυσή απέραντη θάλασσα από άμμο. Το μυστήριο της επιβίωσης του σε τόσο σκληρές συνθήκες το έχει καταστήσει ένα μύθο μεταξύ των ανθρώπων του Μπαχρέιν, και έχει προσελκύσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο που θέλουν να το δουν από κοντά για να ικανοποιήσουν την περιέργεια τους.
Το 400 χρόνων θαύμα της φύσης έχει φέρει σε αμηχανία βιολόγους και επιστήμονες εδώ και χρόνια, και παρόλο που υπάρχουν κάποιες θεωρίες παραμένει έως σήμερα ένα αίνιγμα. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι οι ρίζες του έχουν εξαπλωθεί τόσο βαθιά που φτάνουν σε άγνωστες πηγές νερού.



Οι ντόπιοι έχουν τις δικές τους εξηγήσεις όσο αφορά το μυστικό του δέντρου της ζωής, όμως αυτές δεν βασίζονται στην επιστήμη. Πολλοί από αυτούς θεωρούν ότι αυτή είναι η πραγματική θέση του κήπου της Εδέμ, ενώ οι Βεδουίνοι είναι πεπεισμένοι ότι το δέντρο έχει ευλογηθεί από τον Enki, τον μυθικό Θεό του νερού. Όποια κι αν είναι η εξήγηση, είναι εκπληκτικό το πως καταφέρνει το “sharajat-Al-Hayat”, όπως το ονομάζουν οι Άραβες, να συνεχίζει να αναπτύσσεται εδώ και 4 αιώνες.
Όποια και αν είναι η εξήγηση, είναι εκπληκτικό το πώς το Sharajat-al-Hayat, όπως το αποκαλούν οι Άραβες, συνεχίζει να αυξάνεται συνεχώς εδώ και περίπου 4 αιώνες.


Το δέντρο της ζωής, μόνο του μέσα στη έρημο
Φωτογραφία: kollege

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας