Η πόλη του Λουξεμβούργου . - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Η πόλη του Λουξεμβούργου .


Το Λουξεμβούργο είναι κράτος της δυτικής Ευρώπης που βρίσκεται ανάμεσα στο Βέλγιο, στη Γερμανία και στη Γαλλία.Συνορεύει ανατολικά με τη Γερμανία, νότια με τη Γαλλία, δυτικά και βόρεια με το Βέλγιο. Το έδαφος του δουκάτου διαιρείται σε δύο περιοχές: στο βόρειο τομέα (Έσλιγκ), που διασχίζεται από ένα τμήμα της οροσειράς των Αρδενών και χαρακτηρίζεται από βαθιές κοιλάδες και οροπέδια, και το νότιο (Γκούτλαντ), όπου βρίσκονται μεγάλες και γόνιμες εκτάσεις και κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Το 55% του Λουξεμβούργου είναι καλλιεργήσιμη γη και το 25% καλύπτεται από δασικές εκτάσεις. Μεγαλύτερος ποταμός είναι ο Μοζέλλας, ο οποίος βρίσκεται στα ΝΑ σύνορα του Λουξεμβούργου με τη Γερμανία. Αξίζουν να αναφερθούν και ο ποταμός Σάουερ (Σιρ) με τους παραποτάμους του Αλζέτ και Ουρ. Στις όχθες του Αλζέτ είναι χτισμένη και η πρωτεύουσα του δουκάτου. Το κλίμα της χώρας είναι καθαρά ηπειρωτικό με πλούσιες βροχοπτώσεις.

Αρχείο:Luxemburg-Grund-von-Corniche.JPG

αποψη του παλαιού τμήματος της πόλης 
Αρχείο:Luxemburg.jpg

Αρχείο:Mudam 04 jnl.jpg


 Αξίζει να σημειωθεί ότι  το Λουξεμβούργο είναι η μοναδική χώρα που έχει χαρακτηριστεί ως Ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα δύο φορές. Η πνευματική της κληρονομιά αποτελείται τόσο από μουσεία και ιστορικές περιοχές, όσο και από φεστιβάλ και παραδόσεις. Διάφορα μεσαιωνικά φεστιβάλ, εκδηλώσεις και συναυλίες δίνουν μια εξαιρετική ευκαιρία σε όποιον θέλει να ανακαλύψει την ανέγγιχτη φύση των κάστρων του Λουξεμβούργου και να τα εξερευνήσει από ιστορικής πλευράς.
 
  
Η πόλη του Λουξεμβούργου είναι πρωτεύουσα του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου. Έχει 100.000 κατοίκους και βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Αλζέτ και Πετρίζ. Αποτελεί το διοικητικό και οικονομικό κέντρο του κρατιδίου. Στο Λουξεμβούργο βρίσκεται η έδρα του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων καθώς και η διοικητική έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
File:Luxembourg Pont Adolphe.jpg

ένα μονότοξο γεφύρι σε Πόλη του Λουξεμβούργου, στο νότιο Λουξεμβούργο. Η γέφυρα παίρνει οδικής κυκλοφορίας σε όλη την Pétrusse, που συνδέει Boulevard Royal, στο Ville Haute, στην Avenue de la Liberté, στην Gare. Στο 17,2 μ. πλάτος, που μεταφέρει τέσσερις λωρίδες οδικής κυκλοφορίας, τρεις στο σιδηροδρομικό σταθμό Gare και μια λωρίδα των λεωφορείων για να Ville Haute, και έχει δύο μονοπάτια για πεζούς.

Adolphe Bridge έχει γίνει ένα ανεπίσημο εθνικό σύμβολο των ειδών, που αντιπροσωπεύουν την ανεξαρτησία του Λουξεμβούργου, και έχει γίνει ένα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της πόλης του Λουξεμβούργου. Η γέφυρα σχεδιάστηκε από τον Paul Séjourné, ένας Γάλλος, και ο Paul Rodange, ένας Λουξεμβούργιος, και χτίστηκε μεταξύ 1900 και 1903. Ο σχεδιασμός του έχει αντιγραφεί στην κατασκευή Walnut Lane Bridge στη Φιλαδέλφεια, το Ηνωμένες Πολιτείες.



Το Λουξεμβούργο ήταν υπό την εξουσία πολλών κρατών και δυναστειών κατά τη μακρά ιστορία του, αλλά από τον 10ο αιώνα αποτελεί ξεχωριστή - αν και όχι πάντα αυτόνομη - πολιτική οντότητα. Σήμερα, το Λουξεμβούργο είναι Μεγάλο Δουκάτο κληρονομικώ δικαιώματι, με κοινοβουλευτικό σύστημα ενός νομοθετικού σώματος.
Η εθνική γλώσσα, τα λουξεμβουργέζικα, συγγενεύουν με τα γερμανικά. Τα γερμανικά αποτελούν την πρώτη ξένη γλώσσα για τους περισσότερους Λουξεμβούργιους και χρησιμοποιούνται στα μέσα ενημέρωσης. Τα γαλλικά είναι η γλώσσα της διοίκησης.


.

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας