Ξεχωριστές παραλίες της Ελλάδας. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Ξεχωριστές παραλίες της Ελλάδας.


 

Πόρτο Κατσίκι
Θεωρείται σήμερα μια από τις ξεχωριστές παραλίες της Ευρώπης με εκπληκτική ομορφιά, που η φήμη της έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Πρασινογάλαζα, κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά, με λευκή αμμουδιά, κρυμμένα κάτω από ψηλά απόκρημνα βράχια, αποκαλύπτονται στον επισκέπτη, καθώς αυτός κατεβαίνει αργά τα εκατό περίπου σκαλοπάτια που τον φέρνουν προς την παραλία. Αυτό το μοναδικό τοπίο είναι τόσο εντυπωσιακό, που χαράζεται για πάντα στη μνήμη όποιου επισκέπτεται την ακτή αυτή, είτε την προσεγγίζει από ξηρά είτε από τη θάλασσα με σκάφος. Βρίσκεται στα ΝΔ της Λευκάδας. Εκτός από το ανοιχτόχρωμο γαλάζιο των νερών και την λευκόξανθη άμμο, το τοπίο είναι αυτό που της χαρίζει τη μοναδικότητα και τη φήμη που έχει αποκτήσει. Η παραλία είναι σχετικά στενή και πίσω της υπάρχει το βουνό που κόβεται απότομα λίγο πριν συναντήσει τη θάλασσα, δημιουργώντας έναν απότομο γκρεμό με αρκετό ύψος.


 

Σαρακίνικο Μήλος

Εκπληκτική άσπρη παραλία στη βόρεια πλευρά του νησιού, που θυμίζει σεληνιακό τοπίο.. Η απουσία βλάστησης σε συνδυασμό με το λευκό των βράχων δημιουργεί μία αίσθηση μοναδική. Πρόκειται για ηφαιστειακό σχηματισμό με συνεχείς επιστρώσεις υλικών και πληθώρα απολιθωμάτων.
Yπάρχουν αρκετές μικρές σπηλιές προς εξερεύνηση. Aφεθείτε στη μυσταγωγία του ηλιοβασιλέματος. Θα νιώσετε ότι βρίσκεστε σε άλλο πλανήτη.
 
Σεϋχέλλες

Όχι, δεν πρόκειται για τις Σεϋχέλλες του Ινδικού Ωκεανού, αλλά για τις Σεϋχέλλες στην Ικαρία. Το χρώμα της θάλασσας είναι παραισθησιογόνο. Για να φτάσεις σ’ αυτόν τον μικρό γραφικό κόλπο θα πρέπει να αναζητήσει κανείς το κατάλληλο πέρασμα ανάμεσα από τα μεγάλα λευκά βράχια που προστατεύουν από ξηράς την παραλία. Χρειάζεται τόλμη και δεν είναι ευχάριστο για όσους πάσχουν από ακροφοβία.
 
 
Η παραλία Ελίντα η Αλίντα έχει ψιλή ξανθιά άμμο τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα και κρυστάλλινα, κοντά σε αυτή την παραλία υπάρχει ένα ναυάγιο Ρωμαϊκού πλοίου.
 
Τέλειο ημικυκλικό σχήμα και γαλαζοπράσινα νερά , όπως ακριβώς και οι παραλίες των ονείρων σου! Η Βοϊδοκοιλιά είναι σίγουρα μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Δυτικής Μεσσηνίας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Άγιος Προκόπιος
Είναι η ομορφότερη παραλία της Νάξου, έχει 1,5 χλμ. μήκος με καταγάλανα νερά και είναι καλά οργανωμένη και παρέχει όλα όσα επιθυμείτε για τη διασκέδασή σας στη θάλασσα. Λόγω της γεωγραφικής τοποθεσίας, η παραλία είναι πολύ απάνεμη. Η περιοχή του Αγίου Προκοπίου βρίσκεται μόλις 5 χλμ. από την πόλη της Νάξου και 2,5 από το αεροδρόμιο του νησιού και είναι από τις πιο τουριστικά αναπτυγμένες και φημισμένες περιοχές του νησιού.
Ζαχάρω
Βρίσκεται στο νομό Ηλείας, 320 χλμ. από την Αθήνα και περίπου 1 ώρα από το λιμάνι της Πάτρας. Είναι καταπράσινη, πλαισιωμένη από πεύκα και ελαιόδεντρα που φτάνουν μέχρι την παραλία της με τη λευκή άμμο και τα λαμπερά νερά της. Η παραλία είναι η πιο μακροσκελής της Ευρώπης, πάνω από 60 χλμ.
 
 
Σίμου
Στην παραλία του Σίμου, στην Ελαφόνησο, σίγουρα κάποιοι έχετε περάσει τις πιο ωραίες διακοπές σας κάνοντας κάμπινγκ, αφού για χρόνια λένε ότι ήταν ο «παράδεισος» του ελεύθερου κάμπινγκ. Τώρα πια αυτό έχει απαγορευτεί, αφού λειτουργεί οργανωμένο. Οι αμμόλοφοι με τους κέδρους και η λευκή άμμος δίνουν την αίσθηση του εξωτικού περιβάλλοντος. Τουρκουάζ νερά που λαμπιρίζουν σαν κρύσταλλοι σου δημιουργούν τη φαντασίωση να περπατήσεις πάνω τους. Η ηρεμία που θα νιώσετε θα ταξιδέψει τον καθένα σας στην προσωπική του όαση.
 

 
 ΙΚΑΡΙΑ: Η Ικαρία το πανέμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου έχει συνδέσει την ιστορία της με τον μύθο του Ίκαρου, του πρώτου ανθρώπου που πέταξε φορώντας κέρινα φτερά. Η Ικαρία βρίσκεται στα δυτικά της Σάμου. Έχει έκταση 255 τ. χλμ. και χαρακτηρίζεται ως ορεινό νησί. Τοπία απείρου κάλλους, πλούσια βλάστηση, πυκνά πευκοδάση, χείμαρροι, φαράγγια και ποτάμια συνθέτουν τις ανεπανάληπτες ομορφιές της. Από την άλλη οι εκπληκτικές παραλίες με τις απέραντες αμμουδιές και τα δαντελωτά ακρογιάλια και οι γραφικοί οικισμοί με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική συμπληρώνουν το παζλ του νησιού.
 

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας