Καλπάζουν στα βουνά ελεύθερα και περήφανα, - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Καλπάζουν στα βουνά ελεύθερα και περήφανα,



«Ασπίδα» για άγρια άλογα
 Το άλογο θεωρείται από τα πρώτα σχεδόν ζώα που έχουν εξημερωθεί και ζουν κοντά στον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια τώρα. Ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους πιο πολύτιμους και πιστούς βοηθούς του ανθρώπου.
0
Οικολογικό έγκλημα στον Νέστο


Ανενόχλητα καλπάζουν τα άλογα στην οροσειρά του Σουλίου
Δημοσίευση: 23-09-2011 13:57 | City Press Newsroom
 Καλπάζουν στα βουνά ελεύθερα και περήφανα και παρά τους όποιους κινδύνους καλούνται ν' αντιμετωπίσουν- κυρίως από ανθρώπινους ή καιρικούς παράγοντες- καταφέρνουν όχι μόνο να επιβιώνουν, αλλά και ν' αυξάνονται. Ο λόγος για τα άγρια άλογα της οροσειράς του Σουλίου, τα οποία, μέσα σε διάστημα έξι ετών, αύξησαν τον πληθυσμό τους κατά 120%.

Η ανοδική αυτή τάση φαίνεται από την καταγραφή που πραγματοποίησε η Ιστορική- Λαογραφική- Περιβαλλοντική Εταιρεία Σουλιωτική Συμπολιτεία. Αναλυτικά, στην πρώτη καταμέτρηση, που έγινε το 2005, καταγράφηκαν μόλις 49 άλογα. Στη δεύτερη, το 2008, καταμετρήθηκαν 82, ενώ στην τελευταία, που έγινε το φετινό καλοκαίρι, καταγράφηκαν 110 άγρια άλογα, χωρισμένα σε κοπάδια.
















«Τα άγρια άλογα που ζουν κατά μήκος του ποταμού Αξιού έχουν γίνει το σύμβολο της περιοχής, καθώς είναι ένα πολύ όμορφο το θέαμα για τους επισκέπτες. Δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς στη μείωση του πληθυσμού τους και το έργο που υλοποιούμε είναι απόλυτα προσανατολισμένο στις προσπάθειες διάσωσής τους», δηλώνει ο δήμαρχος Δέλτα, Γιώργος Γλώσσης.

«Στόχος μας δεν είναι να μετατραπούν τα άγρια αλόγα σε σταυλισμένα ζώα. Με την περίφραξη που θα δημιουργηθεί, στόχος είναι να κρατηθούν μακριά από τις ιδιοκτησίες των αγροτών, που μερικές φορές υφίστανται ζημίες από τις επισκέψεις τους, καθώς και μακριά από την εθνική οδό, όμως οι τέσσερις πύλες του καταφυγίου θα επιτρέπουν την ελεύθερη διακίνησή τους», αναφέρει η συντονίστρια του Φορέα Διαχείρισης, Στέλλα Βαρελτζίδου.

ΠΗΓΗ: Realnews
real.gr ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 


Λες πως είναι τα όνειρά σου
άλογα άγρια που σε παίρνουν
σου υπόσχονται τον κόσμο
μα στο τέλος σε πικραίνουν

                                                          Μα τ’ άλογα γκρεμίζονται περήφανα στη γη
                                                        οι άνθρωποι τσακίζονται
                                                        έτσι είναι από του χρόνου την αρχή




Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας