Πλωτό Δάσος - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Πλωτό Δάσος

 forest
 Το πλοίο SS Ayrfield ναυπηγήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και ξεκίνησε τα πρώτα ταξίδια του στο Σίδνεϊ το 1912. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αγοράστηκε από την αυστραλιανή κυβέρνηση της Κοινοπολιτείας για να μεταφέρει προμήθειες στα αμερικανικά στρατεύματα που στάθμευαν στην περιοχή του Ειρηνικού.
Mangrove Floating Forest in Homebush Bay, Australia (2)
Το SS Ayrfield αρχικά ξεκίνησε τη ζωή του ως SS Corrimal, ένα ανθρακοφόρο πλοίο που κατασκευάστηκε στην Αγγλία το 1911 και χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση της Κοινοπολιτείας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για να μεταφέρει προμήθειες στα αμερικάνικα στρατεύματα που βρίσκονταν στην περιοχή του Ειρηνικού. Το πλοίο πωλήθηκε το 1950 και λειτούργησε ως ανθρακοφόρο μεταξύ του Νιούκασλ και του Σίδνεϊ μέχρι το 1972, οπότε και στάλθηκε στον Κόλπο Homebush.

 Mangrove Floating Forest in Homebush Bay, Australia (1)
Πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, αυτή η περιοχή αποτελούσε νεκροταφείο πλοίων, το μέρος δηλαδή που τα παλιά πλοία διαλύονταν σε κομμάτια. Η δημιουργία του «Πλωτού δάσους» όμως έδωσε άλλον αέρα στην περιοχή…
 
Μετά το τέλος του πολέμου και μέχρι το 1970 χρησιμοποιήθηκε ως εμπορικό πλοίο, ενώ το 1972 σταμάτησε τα ταξίδια του, επιστρέφοντας στη «βάση» του, όπου παραμένει μέχρι σήμερα, ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής.


Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας