Τα Λασπόλουτρα της Πικρολίμνης. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Τα Λασπόλουτρα της Πικρολίμνης.



Η Πικρολίμνη βρίσκεται στα νότια του νομού στα σύνορα με τη Θεσσαλονίκη, από την οποία απέχει 23 χιλιόμετρα. Είναι μια μικρή αβαθής λίμνη με έκταση 4.500 τετρ. μέτρα, που ξηραίνεται συνήθως το καλοκαίρι.

Η σύνθεση του πηλού του πυθμένα της λίμνης, όπου κυριαρχούν οι θειούχες ενώσεις και τα νιτρικά άλατα, είναι υπεύθυνη για τις ιαματικές και καλλυντικές της ιδιότητες, γνωστές σε πανελλήνια κλίμακα. Σήμερα ο χώρος διαθέτει οργανωμένο Πηλοθεραπευτήριο καθώς και σύγχρονους χώρους διαμονής και εστίασης. Το συγκρότημα φιλοξενεί πολλούς επισκέπτες καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου.
  

Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει στα ιαματικά λουτρά Πικρολίμνης είναι ο ιαματικός της πηλός, χωρίς βεβαίως να υστερεί και το νερό, τα οποία ενδείκνυνται για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων: ρευματικών, οσφυαλγικών, μυαλγιών, μυοσκελετικών, αρθριτικών, δερματικών, γυναικολογικών κ.ά.
Στις εγκαταστάσεις υπάρχει στεγασμένο πηλοθεραπευτήριο με ομαδικές πισίνες για άνδρες και γυναίκες, καθώς και ατομικοί χώροι επάλειψης πηλού.Υπάρχουν ακόμη ατομικές μπανιέρες υδροθεραπείας (υδρομαζάζ) με ιαματικό νερό, σάουνες, αίθουσα θεραπευτικής άσκησης, γυμναστήριο και τμήμα καλαισθησίας προσώπου (μάσκες) και σώματος (σύσφιξη - κυτταρίτιδα).
 
 
Τα Λασπόλουτρα της Πικρολίμνης στο νομό Κιλκίς αποτελούν το πρώτο οργανωμένο κέντρο πηλοθεραπείας και υδροθεραπείας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλα τα Βαλκάνια. Βρίσκεται στην Ξυλοκερατιά Κιλκίς και απέχει περίπου 30 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Στο ιαματικό τουριστικό κέντρο λειτουργεί στεγασμένο πηλοθεραπευτήριο με ομαδικές πισίνες για άντρες και γυναίκες, 10 ατομικές μπανιέρες υδροθεραπείας (υδρομασάζ) με ιαματικό νερό, σάουνες, γυμναστήριο, ατομικούς χώρους επάλειψης πηλού. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει η δυνατότητα υπαίθριας πηλοθεραπείας στην ακτή της λίμνης. Ο πηλός της Πικρολίμνης ενδείκνυται για τη θεραπεία διάφορων παθήσεων. Στο χώρο λειτουργεί πλήρες οργανωμένο φυσιοθεραπευτήριο και ιατρείο.
  Γνωστή από την αρχαιότητα για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάνουν τον πηλό και το νερό της θεραπευτικά, η Πικρολίμνη αποτελεί το επίκεντρο του υπερσύγχρονου λουτροθεραπευτηρίου, με οργανωμένες εγκαταστάσεις που προσφέρονται για λασποθεραπεία, πηλοθεραπεία, υδροθεραπεία, εισπνοθεραπεία, φυσιοθεραπεία, μασαζοθεραπεία, ποσιθεραπεία, καλαισθησία και άθληση. Διαθέτει επίσης ξενοδοχείο και πολλές ακόμα προτάσεις διασκέδασης και αναψυχής.
Ενδείξεις: Ρευματικά, οσφυαλγίες, σπονδυλοαρθρίτιδες, μυαλγίες, ισχυαλγίες, δισκοπάθειες, μυοσκελετικά, αρθριτικά, δερματικές παθήσεις, γυναικολογικά, μετατραυματική θεραπεία.

 

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας