Υπόγειες πόλεις. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Υπόγειες πόλεις.

Η Πόλη των Θεών Γκίζα



Είναι το μόνο από τα αρχαία θαύματα που υπάρχει ακόμα. Πιστεύεται πως κάτω από τις πυραμίδες υπάρχει ένα απίστευτο δίκτυο στοών και δωματίων.

Το 1978, ερευνητές άρχισαν να χαρτογραφούν ένα τεράστιο σύμπλεγμα που το αποκαλούν "μητρόπολη". Γνωστή σαν η "Πόλη των Θεών", ακόμα καλύπτεται με μυστήριο. Δεδομένου πως βρίσκεται κάτω από ένα από τα πιο ιστορικά μέρη του κόσμου, μάλλον θα αργήσει η ανακάλυψη του μυστικού της. Επιπλέον, δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε πως όλο αυτό πρόκειται για "παραμύθι" και η υπόγεια πόλη δεν υπάρχει.


  Η Καππαδοκία ένα μοναδικό σε ομορφιά μέρος.

 υπόγειες πόλεις.
 βόλτα με αερόστατο.

Ανακάλυψα την Αντιόχεια (όχι και τόσος γνωστός προορισμός), μια Αραβική πόλη μέσα στην Τουρκία με ένα αρχαιολογικό μουσείο με την καλύτερη συλλογή ψηφιδωτών στον κόσμο.

Έμεινα στις δυο πόλεις (Χαλέπι και Δαμασκό) που διεκδικούν τον τίτλο της αρχαιότερης συνεχώς κατοικημένης πόλης στον κόσμο.
Πήγα σε μια χώρα (την Συρία) της Μέσης Ανατολής, με αυθεντικό Αραβικό χαρακτήρα και χρώμα (και μυρωδιά). Εξαιρετικά ενδιαφέρον ήταν η συνύπαρξη (αρμονική από όσο μπόρεσα να διαπιστώσω) Μουσουλμάνων με Χριστιανούς.
Είδα μερικούς από τους εντυπωσιακότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο. Οι νεκρές πόλεις, ο Άγιος Σημαιών, η Άμπλα, και η Παλμίρα που έχασα, σου κόβουν πραγματικά την ανάσα.

Ανέβηκα στα δυο ομορφότερα κάστρα που έχω δει. Το citadel (ακρόπολη;) στο Χαλέπι

και το Krack de Chevaliers.


Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας