Το Λοκάρνο - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Το Λοκάρνο




  Madonna del Sasso.
Αρχείο:Locarno Madonna del Sasso.jpgΤο Λοκάρνο (Locarno) είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας Λοκάρνο και βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της Λίμνης Ματζόρε (Lago Maggiore) στο Ελβετικό καντόνι του Τιτσίνο, κοντά στην Ασκόνα στους πρόποδες των Άλπεων. Διαθέτει πληθυσμό περίπου 15.000 (60.000 για την ευρύτερη αστική περιοχή που περιλαμβάνει και την Ασκόνα). Επίσημη γλώσσα του Λοκάρνο είναι τα Ιταλικά. Είναι η 74η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της Ελβετίας.

Ο ναός της Μαντόνα ντελ Σάσσο (Madonna del Sasso) στην Ορσελίνα πάνω από την πόλη είναι το βασικό αξιοθέατο και τόπος προσκυνήματος της πόλης.
Ο ναός ιδρύθηκε μετά από όραμα με την Παναγία που είχε ο Φραγκισκανός αδερφός Μπαρτολομέο ντ'Ιβρέα (Bartolomeo d'Ivrea) κατά τη διάρκεια της νύχτας 14/15 Αυγούστου 1480. Το εσωτερικό του διαθέτει υψηλή διακόσμηση, ενώ μια πλατφόρμα προσφέρει υπέροχη θέα προσ την πόλη. 
Αρχείο:Locarno Castello Visconteo.JPG
Castello Visconteo.
Το Καστέλλο Βισκόντεο (Castello Visconteo), στην άκρη της παλιάς πόλης, κτίστηκε κατά τον 12ο αιώνα, πιθανότατα ως κατοικία του Καπετάνιου Ορέλλι (Orelli), ο οποίος παρέμεινε έμπιστος στον Αυτοκράτορα. Το 1260, έπεσε στα χέρια των Γιβελλίνων. 

Το 1342 οι Βισκόντι του Μιλάνου, από τους οποίους παίρνει τώρα το όνομά του, επιτέθηκαν στον κάστρο από εδάφους και από τη λίμνη και το κατέλαβαν. Αρχικά έπεσε στα χέρια των Eidgenossen το 1503. Σήμερα διατηρείται μόνο το ένα πέμπτο της αρχικής κατασκευής

 Το νέο Lido Locarno είναι μια μοναδική όαση αναψυχής, αθλητισμού και ευεξίας. Τα καλύτερα εξοπλισμένη και πιο σύγχρονο συγκρότημα λουτρών στο Ticino, είναι ανοικτό όλο το χρόνο με τα ιαματικά λουτρά, πισίνες, νεροτσουλήθρες και πισίνες αναψυχής. Το Lido Locarno βρίσκεται από μία από τις πιο όμορφες παραλίες στη λίμνη Maggiore και περιβάλλεται από ένα εντυπωσιακό θαλασσογραφία με φόντο τις Άλπεις.
 
 

File:Locarno - Madonna del Sasso.jpg





Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας