Η Βενετία της Ανατολής. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Η Βενετία της Ανατολής.


 


 



Μπανγκόκ είναι η πόλη των αντιθέσεων, όπου οι ουρανοξύστες και τα ακριβά σπίτια ανακατεύονται με τις παράγκες και τις φτωχογειτονιές, ενώ τα εμπορικά κέντρα συνυπάρχουν με τους υπαίθριους πάγκους και τους μικροπωλητές. Είναι πολύβουη, με παζάρια, κίνηση, πολλές εμπορικές γειτονιές και χαρακτηριστικές μυρωδιές. Είναι η πόλη με τα κανάλια που δημιουργούν οι παραπόταμοι του κεντρικού ποταμού της, του Τσάο Πράγια, και τα οποία σφύζουν από ζωή, καθώς χρησιμοποιούνται ως υδάτινοι δρόμοι, μεταφέροντας με βάρκες ανθρώπους ή εμπορεύματα. Είναι, τέλος, η πόλη στους δρόμους της οποίας δίνουν ραντεβού το παραδοσιακό και το σύγχρονο, με τρόπο που εντυπωσιάζει και συγχρόνως σοκάρει. Στους δρόμους αυτούς, πλάι στα αυτοκίνητα, κινούνται με σχεδόν επικίνδυνη ταχύτητα τα γραφικά μοτο-ταξί τουκ τουκ, αναρίθμητα μηχανάκια και παλιά λεωφορεία, ενώ διαθέτει υπερσύγχρονο μετρό και sky train.



Το Μεγάλο Παλάτι και ο ναός Phra Kaeo (Ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα). Βρίσκεται πάνω σε ένα νησάκι του ποταμού Chao Praya και περιλαμβάνει πολλά κτίρια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Ο ναός Phra Kaeo μέσα στον ίδιο περίβολο είναι ένα θησαυροφυλάκιο της ταϊλανδικής τέχνης, ενώ ο ναός του Σμαραγδένιου Βούδα αποτελεί ένα μοναδικό μνημείο της χώρας. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται το Μεγάλο Παλάτι έργο μοναδικής ταϊλανδικής τέχνης καθώς επίσης και το Coin Pavilion που είναι σήμερα το μουσείο των Βασιλικών εμβλημάτων, μεταλλείων και μια τεράστια συλλογή νομισμάτων της χώρας από τον 11ο αιώνα.
 


Ταξίδι στην Μπανγκόκ σημαίνει βόλτα στις αγορές της, είτε πρόκειται για τα σύγχρονα εμπορικά κέντρα της είτε για τα παραδοσιακά παζάρια που στήνονται στους δρόμους και περιλαμβάνουν ένα σωρό αντικείμενα από την πανέμορφη Ταϊλάνδη.  Ύστερα από την περιήγησή σας εκεί, επιλέξτε κάποιο από τα άπειρα εστιατόρια της πόλης για να γευτείτε τοπικά πιάτα ή ακόμα και ιταλική κουζίνα, που είναι απ’ τις αγαπημένες των Ταϊλανδών.

  Στο συνηθισμένο -στη δυτική φιλοσοφία- μάτι του ταξιδευτή, φαντάζει σαν ένα «υπερφορτωμένο δίκτυο εξωτισμού και κάπως άναρχης πολυτέλειας». 
Ένα «ασιατικό λούνα παρκ για ενηλίκους» , ένας «διακοσμητικός οργασμικός πυρήνας»: τα χαρακτηριστικά- δείγματα σιαμέζικης αρχιτεκτονικής -ανάκτορα της, ο μπαροκίζον ναός του σμαραγδένιου Βούδα μαζί με το παλάτι, η παγόδα Βατ Αρούν με τον 79m πύργο ή ο ναός του ξαπλωμένου Βούδα ερεθίζουν το -συνηθισμένο στις απλές φόρμες- βλέμμα του δυτικού ταξιδιώτη.
 Και η Μπανγκόκ φυσικά δεν σταματά εκεί.

Oι ουρανοξύστες, τα υποδειγματικά hotels, οι εκθαμβωτικοί ναοί, τ' ανάκτορα, οι υπαίθριες λαικές αγορές, τα gourmet restaurants και οι κουζίνες των δρόμων, η αρχαία παράδοση που σε παίρνει απ το χέρι και σε οδηγεί στα «τούνελ του παρελθόντος», οι πλωτές αγορές, τα πλοιάρια και οι σχεδίες των κατοίκων, οι αντιθέσεις (όψεις του ίδιου νομίσματος) , η νυχτερινή ζωή σαν ορμητικό ποτάμι, το καταναλωτικό όργιο των shopaholic εκδρομέων, οι άνθρωποι και οι ιστορίες τους, ο «ιστός» από διώρυγες και παραπόταμους, ο πολιτισμικός θρίαμβος στη νιοστή και η «Γέφυρα του ποταμού Κβάι» λίγα χιλιόμετρα μακριά της (ένα αξιοθέατο που συνδέει την Ανατολή με τη Δύση, την πραγματικότητα με τη φαντασία, την Μπανγκόκ με μια αόρατη κλωστή με τον υπόλοιπο κόσμο) αποτελούν τα αιμοφόρα αγγεία του σύνθετου πλέγματος αυτής της παράξενης πόλης.

 Πατάγια- Μπανγκόκ
Κλασική εικόνα από την πλωτή αγορά στην Damnuen Saduak.
Κλασική εικόνα από την πλωτή αγορά στην Damnuen Saduak.
Στιγμιότυπο από τον χώρο του Μεγάλου Παλατιού.
 από τον χώρο του Μεγάλου Παλατιού.
Αν βρεθείτε στην Μπανγκόκ, πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσετε μια παράσταση παραδοσιακών χορών.
Αν βρεθείτε στην Μπανγκόκ, πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσετε μια παράσταση παραδοσιακών χορών.
Και παρά τους έντονους ρυθμούς καθημερινότητας που χαρακτηρίζουν μια σύγχρονη μεγαλούπολη όπως την Μπανγκόκ, οι άνθρωποί της θα σας καλωσορίσουν με φιλόξενη διάθεση, αξιοπρέπεια, ευγένεια και χαμόγελο. Μην ξεχνάτε ότι η κοσμοπολίτικη Μπανγκόκ είναι η πρωτεύουσα της «Χώρας των Χαμογελαστών Ανθρώπων».
Tο συγκρότημα του Μεγάλου Παλατιού ξεκίνησε να χτίζεται το 1782 και αποτέλεσε τον επίσημο τόπο διαμονής των Ταϊλανδών βασιλιάδων, από τον 18ο έως τον 20ό αιώνα. Καταλαμβάνει έκταση 1,5 τετρ. χλμ. και αποτελείται από 3 μεγάλα τμήματα: την Αίθουσα του Θρόνου, τη Βασιλική Κατοικία και τον Ναό του Σμαραγδένιου Βούδα (Wat Phra Kaew), όπου στεγάζεται το κατασκευασμένο από διαυγή νεφρίτη άγαλμα του Βούδα (ύψους 45 cm).
Δύο γιγάντιοι τερατόμορφοι φύλακες επιβλέπουν την είσοδο ενός κτίσματος στον χώρο του Μεγάλου Παλατιού.
Δύο γιγάντιοι τερατόμορφοι φύλακες επιβλέπουν την είσοδο ενός κτίσματος στον χώρο του Μεγάλου Παλατιού.
     Μπανγκόκ 8









Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας